tečaj nemščine

Top 5 razlogov za vpis na tečaj nemščine

Le zakaj bi se nekdo odločil za vpis na tečaj nemščine? Ste se tudi sami že kdaj vprašali kaj podobnega? Poiskali smo 5 top razlogov!

Marsikdo na učenje nemščine še iz srednješolskih klopi nima najlepših spominov. A nemščina je v resnici izjemno sistematičen jezik, ki se ga da razmeroma hitro precej dobro naučiti. Že znanje angleščine vam pri učenju nemščine lahko precej pomaga! Oba jezika namreč uvrščamo v zahodno germansko skupino indoevropskih jezikov, kar pomeni, da obstaja kar nekaj podobnosti za oblikovanje osnovnega razumevanja. 

Če navedemo le nekaj parov besed: Bruder in brother, Wasser in water, Freund in friend itd. Odlično, kajne? Razlog številka ena za vpis na tečaj nemščine!

Dežela priložnosti

Nemčija je največje evropsko in četrto največje svetovno gospodarstvo ter tretji največji izvoznik na svetu. V Nemčiji beležimo rekordno nizko stopnjo brezposelnosti, hkrati pa dežela vselej vabi sposobno delovno silo iz tujine. Marsikoga mikajo lepe nemške plače, ki so tudi do 2x višje od slovenskih. Hitro ugotovimo, da se nam lahko učenje nemščine dobesedno izplača. Razlog številka 2!

Znanja ni nikoli preveč.

Če razmišljate o študiju v tujini, naj vas razveselimo, da ima Nemčija zelo nizke šolnine ali pa jih sploh nima. Edina prepreka mnogim – predavanja v veliki večini potekajo v nemškem jeziku. Za vpis na univerzo potrebujete potrdilo, da vam nemški jezik ne predstavlja težav. Vpis na tečaj nemščine bi bil v tem primeru vaš prvi pravi korak! Razlog številka 3.

Strokovnjaki z umetniško žilico

Nemčija je znana tudi kot domovina številnih izjemnih umetnikov in filozofov.
Če začnemo pri klasični glasbi, le kdo še ni slišal za Mozarta, Bacha, Beethovena, Schuberta, Brahmsa, Schumanna ali Wagnerja? Ali pa za modernejše glasbene izvajalce, kot so Rammstein, Scorpions, Nena, Kraftwerk, Peter Fox ali Sido.

Poleg glasbenikov, poznamo še ogromno izvrstnih pesnikov in pisateljev: Goethe, Nietzche, Hesse, Kafka, Fromm, Frank… in še in še.
Z znanjem nemščine bi vse te pisce lahko brali v njihovem maternem jeziku, v prvotnem zapisu, kjer se nič ne izgubi v prevodu! Izjemno, kajne? Razlog številka 4 za vpis na tečaj nemščine.

Nemčija kot turistična atrakcija

5 razlog za vpis na tečaj nemščine pa se glasi: Nemčija je enostavno čudovita dežela! Morda še niste imeli priložnosti je spoznati z vseh zornih kotov, pa vendar bi vam to toplo priporočili! Še posebej vam bo všeč, če ste ljubitelji gradov. Najbolj znan grad je grad Neuschwanstein, ki se nahaja v Bavarskih Alpah in je bil navdih za znameniti grad speče lepotice v Disneylandu. 

Vsekakor pa vam priporočamo še ogled Brandenburških vrat, pa Berlinski zid in Reichstag, stolnico v Kölnu, dvorec Linderhof in severnonemški Hamburg. Domačini bodo preprostno navdušeni, ko jih boste pozdravili v njihovem maternem jeziku!

Veliko uspeha vam želimo!

Prispevek si lahko preberete tudi na Svet24.

Pridružite se tečaju nemščine

Smo vas uspeli prepričati? Pridružite se enemu izmed tečajev nemščine Jezikovne Akademije! Preprosto oddajte prijavo in v kratkem vas bomo kontaktirali za več informacij!
Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!