kako se najhitreje naučiti angleščine

Kako se najhitreje naučiti angleščine?

Nikoli v zgodovini ni obstajalo toliko načinov učenja angleščine kot danes. Vendar pogosto nastane težava, saj je učenje jezika dolgotrajen proces, ki zahteva veliko časa. V današnjem času smo vajeni, da je vse instantno. Tako hitro izgubimo zanimanje za stvari, ki niso takojšnje. Enako je z učenjem jezikov. Preden osvojimo točko, ko se lahko tekoče sporazumevamo v tujem jeziku zna preteči veliko časa, ampak obstajajo načini, kako se lahko angleščine naučimo pratkično “čez noč”.

1. BERITE, BERITE, BERITE

Razni članki v angleščini, naslovi knjig, objave na družbenih omrežjih in opisi izdelkov v trgovini; če je prikaz v angleščini, ga preberite.

Ne veste, kako bi začeli? So navadne knjige za vas pretežke? Nič za to, vzemite v roke otroško knjigo. Če ste na začetniški ravni, so otroške knjige za vas najprimernejše. Ne samo, da so zelo vizualne, otroške knjige prav tako vsebujejo zelo preprosto slovnico z veliko ponovitvami, kar je ključno za učenje.

2. GOVORITE, GOVORITE, GOVORITE

Kadarkoli se pojavi priložnost govorjenja v angleščini, jo izkoristite! Govorite s popotniki in tujci, katerih prvi tuji jezik je angleščina, podajajte tujcem navodila o poti, morda poiščite kakšne tujejezične klepetalnice na spletu – skratka, zgrabite vsako priložnost pogovora v angleščini. 

3. POSLUŠAJTE PODCASTE

Dandanes obstaja podcast za skoraj vse; od športnih in potopisnih, do kuharskih podcastov. Karkoli je vaš hobi ali zanimanje, zanj zagotovo obstaja podcast. Poskušajte izbrati podcaste govorcev, katerih materni jezik je angleščina, da boste poslušali pravilno slovnico in pravilno izgovorjavo. Če boste imeli na začetku težave z razumevanjem, si nastavite počasnejšo hitrost predvajanja.

Največja prednost podcastov je ta, da se dobro ujamejo z ostalimi aktivnostmi vašega dne. Se vsako jutro vozite na delo? Poslušajte podcast. Hodite vsak večer na sprehod? Poslušajte podcast.

 
Preverite našo ponudbo jezikovnih tečajev angleščine
Izbirate lahko med individualnimi in skupinskimi tečaji angleščine, ki so prilagojeni vašemu predznanju.

4. GLEJTE FILME IN SERIJE V ANGLEŠČINI

Tako je! Želimo, da gledate vaše najljubše filme in serije, vendar v angleščini. Probajte aktivno spremljati in povezovati besede, ki jih igralci na zaslonu govorijo s slovenskimi podnapisi. Ko boste napredovali, razmislite o tem, ali ste pripravljeni na spremljanje filmov z angleškimi podnapisi. Tako boste bolje razumeli pomene fraz in humorja, ki predstavljata velik del jezika.

5. POTUJTE

Ne obstaja boljši odgovor na vprašanje “Kako se najhitreje naučiti angleščine?” kot so potovanja. Nobena skrivnost ni, da je angleščina najbolj razširjen svetovni jezik. Prvi tuji jezik, ki se ga večina ljudji nauči je navadno angleščina. S potovanji boste svoje angleško znanje nadgradili in se najprej naučili najpogostejših in najbolj uporabnih fraz, ki so zelo dobra osnova za nadaljno učenje jezika.

screen

6. SPREMENITE SI NASTAVITVE TELEFONA

Če imate vsaj osnovno predznanje angleščine, je dober naslednji korak sprememba jezika telefonskih nastavitev v angleščino. Določeni operacijski sistemi niti ne omogočajo nastavitev v slovenščini, zato so se ljudje avtomatsko prisiljeni naučiti nekaj angleških besed. Večina izmed nas preživlja veliko časa na telefonu, zato je ta preprosta prilagoditev enostaven korak k vse boljšemu razumevanju angleškega jezika. 

7. ZAPIŠITE SI VSAKO NOVO BESEDO

Kamor koli greste, s seboj vzemite beležko s pisalom, ali pa uporabljajte beležko na vašem telefonu. Kadarkoli slišite ali preberete novo besedo, si le-to zapišite in kasneje poiščite njen prevod. Zraven prevoda si zapišite še nekaj primerov uporabe v stavkih in vsakodnevnih situacijah ter na koncu tedna ponovite vse nove besede, ki ste si jih zapisali. S to metodo si boste veliko lažje zapomnili nove besede in napredovali.

8. KAKO SE NAJHITREJE NAUČITI ANGLEŠČINE ? JEZIKOVNI TEČAJ!

Nikjer drugje ne boste tuji jezik spoznavali tako sistematično in dosledno kot na jezikovnem tečaju. Določene osnove je preprosto treba spoznati in jih usvojiti. Naši jezikovni tečaji angleščine so ustrezno prilagojeni vašim potrebam in vašemu predhodnemu znanju. Si želite napredovati v skupini ali je individualno učenje bolj primerno za vas? Prebrskajte našo ponudbo in poiščite pravi tečaj zase!

Kakšno pa je vaše znanje angleščine? Preverite jo takoj.

Mnenja
udeležencev

Moski 2 e1632229175295
Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2