kako otroka naučiti angleško

KAKO OTROKA NAUČITI ANGLEŠKO?

Gojenje zanimanja za učenje angleščine pri vaših najmlajših, zahteva veliko potrpljenja in ustvarjalnosti. Največji izziv za vse, bodisi starše bodisi učitelje, je znati narediti učenje jezika zabavno, da se ga bodo otroci želeli učiti. Učenje naj bo zabava, a vendarle poučna!

Naj vam predstavimo nekaj načinov, kako otroka naučiti angleško.

POJTE

Glasba je prvi odgovor na vprašanje, kako otroka naučiti angleško. Z glasbo lahko ujamemo otrokovo pozornost in mu pomagamo, da si zapomni besede in izraze brez stresa. Otroci obožujejo petje. Namesto, da svojega malčka naučite abecedo, jo zapojte. Pojte o živalih, objektih in ljudeh, medtem ko s prstom kažete na poimenovano.

VIZUALNO PONAZORITE NOVE BESEDE

Slike so odlična podpora učenju. Otrok morda ne bo razumel, da beseda “crayon” pomeni barvico, vendar jo bo prepoznal na sliki. S kombiniranjem besedišča in slik bodo otroci bolje razvili svoje razumevanje jezika. Slike in fotografije prav tako dodajo barvno popestritev, kar naredi učenje bolj zanimivo.

UPORABLJAJTE ANGLEŠČINO PRI VSAKODNEVNIH OPRAVILIH

Ne obravnavajte angleščine kot še en tuji jezik. Če jo sami dobro govorite, jo v družbi otroka uporabljajte poleg materinščine. Naredite proces učenja čim bolj preprost in naraven. Angleščino vključite v vsakodnevne aktivnosti, igre in pesmi, kot bi to počeli pri učenju slovenščine.

NE BODITE PRESTROGI GLEDE SLOVNICE

Otroci ne rabijo vedeti vseh pravil in izjem angleške slovnice. Vse, kar potrebujejo, je razumevanje preko iger in pogovora. Otroci se jezikov učijo naravno in spontano, ne pa z učenjem točnih pravil. Naj bo proces učenja čim bolj naraven. Pravilna slovnična raba bo prišla sama po sebi, s časom, brez napora. 

IGRA, IGRA, IGRA

Učenje otrok brez igre je kot april brez dežja. Enostavno ne morete imeti enega brez drugega. Igra je izredno učinkovita metoda učenja pri najmlajših, saj se otroci ne zavedajo, da se učijo. Zraven klasičnih iger lahko poiščete tudi igre na spletu, ki jih lahko otroci (tisti, nekoliko starejši) igrajo sami.

Family at home

BERITE STRIPE IN SLIKANICE. SKUPAJ!

Če je vaš otrok že malce starejši, so stripi v angleščini dober korak pri učenju jezika. Ne veste, kje bi začeli? Najbolj primerni so razni stripi superjunakov, ki jih otroci zelo radi berejo. Na začetku jim pomagajte tako, da prevedete besede, ki jih ne razumejo. Spodbujajte jih k samostojnemu branju. Prav tako jih redno sprašujte, kako jim gre, če imajo kakšne težave z razumevanjem in kaj se trenutno dogaja v zgodbi. Slike v stripih jim bodo pomagale bolje razumeti jezik in kontekst.

NE ZADRŽUJTE POHVAL

Otroci rastejo s spodbujanjem, še posebej pa ob spodbudnih besedah staršev! Če se vaš otrok po najboljših močeh trudi z učenjem angleščine, mu dajte vedeti, da ste na njihov trud ponosni. Ne kritizirajte jih prepogosto in ne popravljajte prav vseh napak, saj je prav, da jih delajo – še posebej pri učenju jezika. 

KAKO OTROKA NAUČITI ANGLEŠKO? PREPROSTO, VPIŠITE GA NA TEČAJ!

Eden izmed ključnih korakov pri tem, kako naučiti otroka angleško, je vpis na jezikovni tečaj. Pri Jezikovni Akademiji vsako leto izvajamo otrokom priljubljene Jezikovne počitnice v živalskem vrtu. Tam malčki ob vsakodnevnem učenju v sproščenem vzdušju in naravnem okolju preživijo poletne počitnice. Delavnice v angleščini vodijo izkušeni in usposobljeni učitelji ter vodniki pedagogi. Učenje angleščine v takšnem okolju kaj kmalu postane zabavno! Za otroke je poskrbljeno tudi s počitniškim varstvom in tremi obroki dnevno, hkrati pa prejmete tudi brezplačno letno vstopnico za ZOO Ljubljana! 

Jezikovne počitnice za otroke

Tudi letos bomo v času poletnih počitnic izvajali Jezikovne počitnice v angleščini v sodelovanju z ZOO Ljubljana.
Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2