5 najboljših prevajalskih orodij

5 najboljših prevajalskih orodij leta 2021

Od samovozečih avtomobilov do robotov, ki delajo salte – tehnologija resnično spreminja svet! Tudi v lingvističnem svetu tehnologija spremlja in izboljšuje delovne procese. Profesionalni lingvisti z odprtimi rokami sprejemajo prevajalska orodja, ki optimizirajo celoten proces dela.

Hitrost, učinkovitost in dosledna kakovost vam omogočajo, da izstopate na tem izredno konkurenčnem trgu! S toliko prevajalskimi orodji na voljo – kje sploh začeti? Če želite odkriti 5 najboljših prevajalskih orodij, ki bodo v celoti spremenila (in poenostavila) vaše procese, berite dalje. Prevedite več, ostanite dosledni in drastično poenostavite potek vašega dela!

Prevajalsko orodje št. 1: SDL Trados Studio

SDL Trados Studio se lahko pohvali s kar 30 leti obstoja na trgu!

Da je to eno izmed najbolj priljubljenih orodij, potrjuje dejstvo, da njihova skupnost šteje več kot 250.000 lingvistov! Trados ponuja 3 različne pakete – za samostojne prevajalce, za prevajalske agencije in za podjetja, ki zaposlujejo prevajalce.

Njegove programske funkcije vključujejo prevodni pomnilnik, terminologijo, strojno prevajanje in lokalizacijo programske opreme. Vsa to v eni aplikaciji!

Če ga želite preizkusiti, to lahko storite s prijavo na 30-dnevno demo različico. 

Prevajalsko orodje št. 2: memoQ

Naslednji na našem seznamu je MemoQ – prevajalsko orodje, ki deluje izključno v Microsoftovem operacijskem sistemu. Zasnovan je bil za izboljšanje kakovosti prevodov in produktivnosti samostojnih prevajalcev.

MemoQ ponuja številne funkcije, kjer vam pretekli prevodi pomagajo pri konsistentnosti vašega dela. To omogočajo funkcije, kot so prevajalski spomin, upravljanje terminologij, strojno prevajanje, kot tudi nadzor kakovosti in poročanje.

Tudi tukaj je na voljo preizkusno obdobje za paket memoQ translator pro. Na voljo imate 30 dni, vse kar morate storiti, je prenesti namizno aplikacijo na vaš računalnik.

Prevajalsko orodje št. 3: Wordfast Pro

Wordfast Pro je prevajalsko orodje, ki omogoča prevajalcem, ponudnikom jezikovnih storitev in multinacionalnim korporacijam, da z lahkoto prevedejo svoje dokumente.

Orodje deluje na oprecijskih sistemih Windows, Mac in Linux. Kar loči Wordfast Pro od drugih prevajalskih orodij je, da svojim uporabnikom omogoča uvoz in izvoz prevajalskega spomina tudi v demo različici za neomejen čas. 

Če želite preizkusiti Wordfast Pro, lahko to storite tako, da izpolnite njihov obrazec in s tem pridobite dostop do 30-dnevnega preizkusnega obdobja. Vendar pa obstajajo določene omejitve, vključno z velikostjo prevodnega pomnilnika (500 enot) ter uporabe največ enega strojnega prevajalnika in enega glosarja na projekt.

Prevajalsko orodje št. 4: Fluency Now Professional

Eden od 5 najboljših prevajalskih orodij na trgu je Fluency Now Professional. Cenovno ugodno prevajalsko orodje deluje v operacijskih sistemih Windows, OSX in Linux. Fluency Now ponuja cenovno ugodno prevajalsko orodje, saj je njihova prioriteta pomagati prevajalcem pri izboljšavi njihovega delovnega procesa.

Niste prepričani, če jo to orodje tisto kar iščete? Orodje lahko preizkusite brezplačno, prvih 15 dni.

Želim individualno ponudbo

Stopite v kontakt z ekipo strokovnjakov in se dogovorite za pripravo ponudbe po meri. Zagotovo boste skupaj poiskali odgovore na vsa vaša vprašanja!

Prevajalsko orodje št. 5: Catapult

Želite prevajati kar 3-krat hitreje kot ponavadi? Potem je Catapult zagotovo vaša prva izbira!

To prevajalsko orodje deluje v oblaku, kar pomeni, da je na voljo kadar koli in kjerkoli! Deluje v vseh popularnih brskalnikih in vam ponuja ogromno funkcij, ki vam bodo pomagale izboljšati vaš način dela. Izkoristite funkcije, kot so prevajalski spomin, delo v ekipah, različnih glosarjih, strojno prevajanje in še veliko več! Vse to v enem orodju, ki je enostavno za uporabo in najbolj pomembno – varno, saj imate dostop do vaših dokumentov le vi.

Izbirate lahko med 3 paketi, ki ponujajo različna števila besed, ki jih prevedete na mesečni ravni. Če prevajate veliko več, kot je ponujeno v paketih, naj vas ne skrbi – vedno lahko kontaktirate ekipo, ki vam bo sestavila paket po meri.

Začnete lahko z brezplačnim paketom, ki vam daje možnost, da preizkusite Catapult. Brezplačno prevedite do 2000 besed in uživajte v novem, posodobljenem delovnem procesu!

5 najboljših prevajalskih orodij… ampak, ali jih ni več na trgu?

Seveda! Na trgu je nešteto prevajalskih orodij in vsako izmed teh ima svoje edinstvene prednosti. V tem prispevku smo vam predstavili najbolj znana prevajalska orodja na trgu. Zdaj imate ustrezen vpogled v to, kaj lahko pričakujete pri iskanju kakovostnega prevajalskega orodja.

Na srečo večina teh orodij ponuja preizkusno obdobje, tako da boste lahko v praksi preizkusili ta orodja in našli tistega, ki bo izboljšal vaš specifični delovni proces.

Veselo na delo – preizkusite čim več različnih orodij in ugotovite katero je pravo orodje za vaše potrebe!

Vas bolj kot prevajanje mika obisk jezikovnega tečaja?

Oglejte si našo ponudbo in poiščite svoj naslednji jezikovni izziv!

Naša ponudba

Naša ponudba

Naša pestra ponudba za odrasle omogoča učenje tujih jezikov v skupini ali individualno, s pomočjo najsodobnejših gradiv priznanih založb v kombinaciji s sodobno spletno učilnico, ki vam omogoča, da ohranjate stik z jezikom tudi izven učilnice! 

Hkrati vam omogočamo intenzivne priprave na izpita Cambridge English in Goethe, svoje znanje pa lahko ovrednotite tudi z ISC certifikatom, ki vam ga izda Jezikovna Akademija.

Poslovni jezikovni tečaji omogočajo podjetjem jezikovno izobraževanje po meri. Z veseljem vam pripravimo pester in vašim potrebam prilagojen učni program ter se prilagodimo natrpanim urnikom vaših zaposlenih!

Zaupajo nam že številna slovenska in mednarodna podjetja, ki se zavedajo, da z znanjem tujih jezikov svoji ekipi omogočajo konkurenčno prednost in si tako odpirajo številne nove poslovne priložnosti. 

Za najmlajše že vrsto let izvajamo nepozabne jezikovne počitnice v živalskem vrtu. Učenje angleščine še nikoli ni bilo tako zabavno!

V sodelovanju z ZOO Ljubljana otrokom omogočamo edinstveno izkušnjo in pestro preživljanje poletnih dni. 

Pestra izbira jezikovnih izobraževanj na daljavo! 

Številni naši tečaji še vedno potekajo ONLINE; od povsem prilagodljivih urnikov in precejšnjega prihranka časa, učenje na daljavo ostaja priljubljen način učenja tujega jezika!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2