10-angleških-besed-ki-vas-bodo-nasmejale

10 angleških besed, ki vas bodo nasmejale

Angleščina je jezik z več kot 170.000 besedami, ki je poln prevzetih besed in sposojenk; je jezik, ki je nastal iz skupka drugih jezikov in vsebuje vse od arabskih pa do vikinških izrazov ter obilico francoskih besed. Morda je mešanje kultur v jeziku razlog, da so govorci angleščine s pridom vse te besede še dodatno mešali med sabo in ustvarili množico novih izrazov, ki smešno zvenijo, poleg tega pa imajo tudi zabaven pomen.

Tu smo jih za vas zbrali 10, ki so po našem mnenju najbolj zabavne:

1. Borborygm, množina: borborygmi

Klokotanje v črevesju.  Uporabljeno v stavku: Sir, the guests are trying to listen to your speech but your borborygmi are louder than your words.

2. Bumfuzzle

Popolnoma zmesti nekoga: The Trump victory left the world bumfuzzled.

3. Flibbertigibbet

Nesmisel; tudi oseba, ki preveč govori – čenča: I did my best to escape that flibbertigibbet – he kept on following me at the party, and constantly talked nonsense.

4. Fuddy-duddy

Starokopitna oseba, brez smisla za humor, ki se izraža na zelo pompozen način: Quit being such a fuddy-duddy! The times have changed!

5. Gardyloo!

Opozorilo, ki ga nekdo zavpije, preden z določene višine zlije nečisto vodo. In Scotland, the servants would yell “Gardyloo!” and then throw the waste water through the window.

6. Hodgepodge

Mešanica stvari vseh vrst: She opened her bag and revealed a hodgepodge of items, everything from pencils to tissues and band-aids to a make-up kit – I’m sure I could find a tent and supplies to survive a month in the wild if I dug depper!

7. Hot mess

Popolna zmešnjava: This last election was nothing but a hot mess.

8. Kerfuffle

Nemirna, celo nekoliko smešna situacija, t.i. “džumbus”: The kerfuffle started immediately after the teacher left the schoolroom.

9. Namby-pamby

Šibka, neodločna oseba: He would make a good leader if he weren’t such a namby-pamby.

10. Skedaddle

Na hitro oditi; pobrisati jo, ucvreti jo: As soon as her mother was done shouting at her, Mary skeddadled out to play with her friends some more.

Poznate še kakšne smešne izraze v angleščini? Zaupajte nam v komentarjih!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2