Ekipa Jezikovne Akademije

Smo ekipa mladih podjetnikov in jezikovnih navdušencev.

EKIPA JEZIKOVNE AKADEMIJE - O NAS

Jezikovna Akademija je sodobna jezikovna šola, ki smo jo ustanovili mladi podjetniki in jezikovni navdušenci, z namenom dvigniti kakovost poučevanja tujih jezikov v Sloveniji.
Visoko kvalificirani, dinamični in prilagodljivi učitelji ustvarjajo v Jezikovni Akademiji idealno okolje za hitro jezikovno napredovanje, ekipa v pisarni pa skrbi, da vse teče kot po maslu.

Matija Kovač

Direktor

Matija je soustanovitelj in direktor Jezikovne Akademije. Po izobrazi je diplomirani sinolog in profesor geografije, a multipraktik in tehnični navdušenec po praksi. Ponosen je na svojo ekipo sodelavcev in učiteljev, še bolj pa na svojo družino. Prosti čas preživlja v naravi, najraje s polnimi jadri med valovi in v dobri družbi. Nanj se vedno lahko obrnete z vprašanji in predlogi. Njegova super moč je, da lahko čas prevrti za dve minuti nazaj.

Govori: angleško, nemško, italijansko, kitajsko
Trenutno se uči: francoščino

Marko Hozjan

Soustanovitelj podjetja

Marko je ekonomist, ki nikoli ne more mirovati, zato vodi več podjetij in organizacij. Čeprav ni jezikoslovec, predstavlja pomemben člen Jezikovne Akademije in sodeluje pri strateških ter prodajnih vprašanjih. Še vedno se aktivno izpopolnjuje v nemščini in pravi, da to ni zadnji jezik, ki se ga bo naučil – zadnje čase ga vse bolj mika švedščina. Več tednov v letu ga ni v pisarni, ker uživa v pogledu na sinjo modrino z jadrnice. Njegova super moč je, da je istočasno lahko hkrati na več krajih.

Govori: angleško, hrvaško, nemško, malo rusko
Trenutno se uči: švedščino

Alenka Mehle

Vodja administracije

Alenka je na ljubljanski Filozofski fakulteti diplomirala kot profesorica angleščine, svoje znanje angleščine pa je še dodatno izpilila v času študijske izmenjave v ZDA. Pri Jezikovni Akademiji je postala mojstrica podatkov in transakcij, a z veseljem še poučuje. V tečaje angleščine vedno vnese veliko mero optimizma, dobre volje in nalezljivega navdušenja nad učenjem tujih jezikov. V prostem času se ukvarja s folkloro, že leta pa je v različnih društvih aktivna tudi kot prostovoljka. Njena super moč je, da lahko iz kaosa v trenutku ustvari red.

Govori: angleško, malo nemško
Trenutno se uči: španščino

Sara Žitko

Koordinator tečajev

Sara že od malih nog rada odkriva skrite kotičke sveta. K temu je gotovo pripomoglo tudi dejstvo, da se po njenih žilah pretaka poleg slovenske tudi nizozemska kri. V prostem času najraje prebira svetovne klasike ali gleda dokumentarne filme, še posebej zanimivi so ji tisti o naravi. Njena super moč je, da se lahko v petnajstih minutah nauči novega jezika.

Govori: angleško, nemško, nizozemsko
Trenutno se uči: italijanščino

Špela Koželj

Skrbnik ključnih kupcev

Špela je že od malih nog velika ljubiteljica tujih jezikov, saj se že od tretjega leta uči angleški jezik, pred leti pa je začela še z intenzivnim tečajem ruščine. Zase pravi, da je večna optimistka, saj jo vedno in povsod lahko najdete nasmejano. V prostem času rada teče in se ukvarja s fotografijo ali pa proste popoldneve preživi v družbi prijateljev. Njena velika želja je prepotovati ves svet in spoznati različne kulture.
Njena super moč je, da lahko kogarkoli prepriča v karkoli.

Špela govori angleško, nemško in rusko
Trenutno se uči: korejsko

Tinkara Lazar

Asistent v prodaji in marketingu

Tinkara že od nekdaj najraje potuje! Ljubši od potovanj so ji verjetno zgolj dolgi sprehodi z njenima kužkoma. Ker se od nekdaj ukvarja s pisanjem, verjetno ni nič čudnega, da je postala novinarka. V šoli je najraje obiskovala pouk angleščine in slovenščine, nemščine pa se je naučila zato, ker včasih Spongeboba še niso prevajali v Spužija Kvadratnika, pravi. Kot novinarka se je nekaj časa potepala po severnonemškem Hamburgu in delala za RTL Nord, a se je po letu dni vrnila domov z željo po nečem novem. Jezikovna akademija je prav to, pravi: nekaj novega.

Njena supermoč: Polna glava idej! Prav tako ji nikoli ne zmanjka vprašanj.

Tinkara govori: angleško in nemško
Trenutno se uči: francosko

Te zanima delo v Ekipi Jezikovne Akademije?