jezikovna-šola

Moja jezikovna šola: Kako pravzaprav izberem pravo?

Izbira ustrezne jezikovne šole ni vedno najlažja naloga. Katere kriterije je sploh priporočljivo upoštevati? Na kaj bi morali biti še posebej pozorni? Zbrali smo 9 vprašanj, ki si jih morate zastaviti, preden izberete svojo jezikovno šolo! 🙂 Prepričani smo, da bodo koristna!

1. Kateri jezik se želim učiti?

Prva stvar, ki jo morate vedeti, je, kateri jezik se želite učiti! Bodite posebej pozorni, kadar iščete tečaje bolj eksotičnih jezikov, saj se zna zgoditi, da vaša šola tega jezika žal ne ponuja ali pa vam lahko zagotovi zgolj individualni tečaj in ne skupinskega. To bo vplivalo na ceno in posledično verjetno tudi na vašo odločitev.

2. Kako veliki so razredi?

Na splošno velja, da manjši kot je razred (manj kot je tečajnikov v njem), tem bolje! V manjši skupini bo imel učitelj več časa, da se posveti posameznikom. V povprečju skupine od 5 do 7 tečajnikov delujejo najbolje, saj je ravno pravšnje število za stimulativno učno okolje!

3. Kakšni so učitelji?

Kako že pravijo? Učenec je dober le toliko kot njegov učitelj. Ključnega pomena je, imeti učitelja, ki bo resnično zavezan temu, da njegovi učenci napredujejo. Ko se vpišete na jezikovni tečaj, se ne bojte vprašati, kdo bo poučeval razred, v katerem ste. Z veseljem vam bomo poslali kratek opis učitelja, lahko pa se prijavite tudi na brezplačno preizkusno uro in se o njegovi strokovnosti prepričate kar v živo.

4. Kako se bomo učili?

Uporaba učbenika bo v dobri jezikovni šoli dopolnjena z dodatnimi gradivi, spletno učilnico, dialogi, igrami vlog in na višjih stopnjah tudi z individualiziranimi materiali, ki jih učitelj prinese in pripravi tako, da ustreza potrebam določenega učenca ali skupine.

jezikovni tečaj

 
Spoznajte naše jezikovne tečaje!

Želite spoznati, kako potekajo jezikovni tečaji pri nas? Prijavite se na preizkusno srečanje in nas spoznajte!

5. Bom našel pravo skupino zase?

Pomembno je najti skupino, ki ustreza vašemu predznanju. Zato je nujno, da jezikovna šola z vami vselej najprej opravi pisni preizkus znanja in kratek telefonski ali osebni pogovor, da vas lahko umesti v za vas najprimernejšo skupino. Učenje v skupini, kjer predznanje tečajnikov ni homogeno, bo za vas naporno in neučinkovito.

6. Je predvideno domače delo?

Bolj kot karkoli drugega, učenje jezika zahteva sistematičnost. Zato je še kako pomembno, da vam učitelj dodeli kakšno domačo nalogo sem ter tja in vas spodbuja k rednemu delu. 🙂

7. Se lahko učim tudi na daljavo?

V tem trenutku nadvse pomembno vprašanje! Spletni jezikovni tečaji so dandanes postali nekaj povsem običajnega. Vsi smo se morali prilagoditi danim razmeram – in predvsem za učitelje je bil to velik izziv, da poučevanje na daljavo naredijo enako dinamično, interaktivno in učinkovito! Sodobna tehnologija nam tukaj omogoča marsikaj. Če spletnih jezikovnih tečajev še niste spoznali, povprašajte po preizkusnem srečanju! Z veseljem vam podrobneje predstavimo ta način dela.

8. Kakšno vzdušje vlada na tečajih?

Ko se prvič pridružite skupini tečajnikov, lahko navadno kaj kmalu začutite, kakšen je pristop do poučevanja in kako tečaji potekajo. So ljudje prijazni? Morda izstopajo kot pretirano resni? Se učitelji zdijo predani in strokovni? Vas lepo sprejmejo? Opazovanje teh lastnosti je odličen način, da ugotovite, ali je izbrana šola prava za vas. Vedno lahko prosite, da si pred začetkom tečaja ogledate učilnice in se prepričate, da se v njih počutite dobro in sproščeno. Navsezadnje naj bi bil obisk jezikovnega tečaja prijetna izkušnja. 🙂

9. Sem o njih že slišal kaj dobrega?

Dober glas seže v deveto vas! Nikoli ne škodi, da se pred vpisom v jezikovno šolo posvetujete z nekom, ki je šolo že obiskoval. Izkušnje iz prve roke so pač najboljše. Tudi razna Google mnenja in Facebook ocene povedo veliko – vsekakor Referenc in pričanj o uspešnem poslovanju ne gre zanemariti.

Želimo vam nadvse uspešno pot do novih jezikovnih znanj!

Naša ponudba

Naša ponudba

Naša pestra ponudba za odrasle omogoča učenje tujih jezikov v skupini ali individualno, s pomočjo najsodobnejših gradiv priznanih založb v kombinaciji s sodobno spletno učilnico, ki vam omogoča, da ohranjate stik z jezikom tudi izven učilnice! 

Hkrati vam omogočamo intenzivne priprave na izpita Cambridge English in Goethe, svoje znanje pa lahko ovrednotite tudi z ISC certifikatom, ki vam ga izda Jezikovna Akademija.

Poslovni jezikovni tečaji omogočajo podjetjem jezikovno izobraževanje po meri. Z veseljem vam pripravimo pester in vašim potrebam prilagojen učni program ter se prilagodimo natrpanim urnikom vaših zaposlenih!

Zaupajo nam že številna slovenska in mednarodna podjetja, ki se zavedajo, da z znanjem tujih jezikov svoji ekipi omogočajo konkurenčno prednost in si tako odpirajo številne nove poslovne priložnosti. 

Za najmlajše že vrsto let izvajamo nepozabne jezikovne počitnice v živalskem vrtu. Učenje angleščine še nikoli ni bilo tako zabavno!

V sodelovanju z ZOO Ljubljana otrokom omogočamo edinstveno izkušnjo in pestro preživljanje poletnih dni. 

Pestra izbira jezikovnih izobraževanj na daljavo! 

Številni naši tečaji še vedno potekajo ONLINE; od povsem prilagodljivih urnikov in precejšnjega prihranka časa, učenje na daljavo ostaja priljubljen način učenja tujega jezika!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2