Jezikovna Akademija - Znanja prihodnosti

O nas

Jezikovna Akademija je sodobna jezikovna šola, ki smo jo ustanovili mladi podjetniki in jezikovni navdušenci, z namenom dvigniti kakovost poučevanja tujih jezikov v Sloveniji. Visoko kvalificirani, dinamični in prilagodljivi učitelji ustvarjajo v  Jezikovni Akademiji idealno okolje za hitro jezikovno napredovanje.

Ekipa Jezikovne Akademije:

Ekipa Jezikovne Akademije

Matija Kovač : Direktor

Matija Kovač

Direktor

Matija je soustanovitelj in direktor Jezikovne Akademije. Po izobrazi je diplomirani sinolog in profesor geografije, a multipraktik in tehnični navdušenec po praksi. Ponosen je na svojo ekipo sodelavcev in učiteljev, še bolj pa na svojo družino. Prosti čas preživlja v naravi, najraje s polnimi jadri med valovi in v dobri družbi. Nanj se vedno lahko obrnete z vprašanji in predlogi. Njegova super moč je, da lahko čas prevrti za dve minuti nazaj.

Matija govori: kitajsko, angleško, nemško, italijansko in malo hrvaško.
Trenutno se uči francoščine.

matija.kovac@jezikovna-akademija.si
Marko Hozjan : Soustanovitelj podjetja

Marko Hozjan

Soustanovitelj podjetja

Marko je ekonomist, ki nikoli ne more mirovati, zato vodi več podjetij in organizacij. Čeprav ni jezikoslovec, predstavlja pomemben člen Jezikovne Akademije in sodeluje pri strateških ter prodajnih vprašanjih. Še vedno se aktivno izpopolnjuje v nemščini in pravi, da to ni zadnji jezik, ki se ga bo naučil - zadnje čase ga vse bolj mika švedščina. Več tednov v letu ga ni v pisarni, ker uživa v pogledu na sinjo modrino z jadrnice. Njegova super moč je, da je istočasno lahko hkrati na več krajih.

Marko govori: angleško, nemško, hrvaško in malo rusko.
Trenutno se uči švedsko.

marko@startus.eu
Veronika Zajc : Vodja poslovnih programov

Veronika Zajc

Vodja poslovnih programov

Veronika se je po večletnem bivanju v Italiji zaradi ljubezni do tujih jezikov vrnila v Ljubljano in v ekipi Jezikovne Akademije našla drugo družino. Popoldneve rada preživlja v naravi s psičkom Surijem, s katerim vsak teden pretečeta kar 30 km. Najraje ima pravi italijanski espresso in rižoto »alla parmigiana«. Njena super moč: lahko uporablja kar 99,9% svojih možganskih kapacitet.

Veronika govori: italijansko, angleško in hrvaško.
Trenutno se uči nemško.

veronika.zajc@jezikovna-akademija.si
070 757 688
Sara Žitko : Koordinator tečajev

Sara Žitko

Koordinator tečajev

Sara že od malih nog rada odkriva skrite kotičke sveta. K temu je gotovo pripomoglo tudi dejstvo, da se po njenih žilah pretaka poleg slovenske tudi nizozemska kri. V prostem času najraje prebira svetovne klasike ali gleda dokumentarne filme, še posebej zanimivi so ji tisti o naravi. Njena super moč je, da se lahko v petnajstih minutah nauči novega jezika.

Sara govori: nizozemsko, angleško in nemško.

Trenutno se uči: italijansko.

sara.zitko@jezikovna-akademija.si
070 795 792
Alenka Zupan : Vodja administracije

Alenka Zupan

Vodja administracije

Alenka je na ljubljanski Filozofski fakulteti diplomirala kot profesorica angleščine, svoje znanje angleščine pa je še dodatno izpilila v času študijske izmenjave v ZDA. Pri Jezikovni Akademiji je postala mojstrica podatkov in transakcij a z veseljem še poučuje. V tečaje angleščine vedno vnese veliko mero optimizma, dobre volje in nalezljivega navdušenja nad učenjem tujih jezikov. V prostem času se ukvarja s folkloro, že leta pa je v različnih društvih aktivna tudi kot prostovoljka. Njena super moč je, da lahko iz kaosa v trenutku ustvari red.

Alenka govori: angleško in malo nemško.
Trenutno se uči špansko.

alenka.zupan@jezikovna-akademija.si
Špela Koželj : Asistent v marketingu in prodaji

Špela Koželj

Asistent v marketingu in prodaji

Špela je že od malih nog velika ljubiteljica tujih jezikov, saj se že od tretjega leta uči angleški jezik, pred leti pa je začela še z intenzivnim tečajem ruščine. Zase pravi, da je večna optimistka, saj jo vedno in povsod lahko najdete nasmejano. V prostem času rada teče in se ukvarja s fotografijo ali pa proste popoldneve preživi v družbi prijateljev. Njena velika želja je prepotovati ves svet in spoznati različne kulture. Njena super moč je, da lahko kogarkoli prepriča v karkoli.

Špela govori angleško, hrvaško in rusko.
Trenutno pa se uči nemško in špansko.

spela.kozelj@jezikovna-akademija.si
070 795 794
Učitelji tujih jezikov:
Sanja Struna : Učiteljica angleščine

Sanja Struna

Učiteljica angleščine

Sanja je učiteljica angleščine in prevajalka, ki je svoje znanje angleškega jezika nadgradila tudi v času študentske izmenjave v ZDA. Ker verjame, da je treba svoja obzorja nenehno širiti, se je uspešno preizkusila tudi v managementu, veliko potuje, se uči novih tujih jezikov (trenutno je na meniju korejščina), dragoceni prosti čas pa zapolnjuje z dobrimi knjigami, kavicami ob Ljubljanici v družbi prijateljev, pisanjem člankov o filmu in preizkušanjem novih kuharskih receptov. Poleg poučevanja Sanja pri Jezikovni Akademiji skrbi tudi za bralce našega bloga.


Špela Janežič : Učiteljica angleščine in nemščine

Špela Janežič

Učiteljica angleščine in nemščine

Špela je mlada in ambiciozna učiteljica angleščine, ki se rada sooča z novimi izzivi. Kot nov izziv si je zastavila učiti prav vas, saj pravi, da zna biti poučevanje odraslih zanimivo in nepredvidljivo. Rada se šali, preteče 5 km do 4-krat na teden, peče nutelline mafine in potuje v London enkrat na leto.


Danilo Venanzi : Učitelj italijanščine in španščine (naravni govorec)

Danilo Venanzi

Učitelj italijanščine in španščine (naravni govorec)

Danilo je učitelj italijanščine in španščine, ki prihaja iz Trsta. Njegov materni jezik je italijanščina, v Sloveniji pa živi že pet let in dobro obvlada slovenščino. Rad ima šport, igra nogomet, odkar živi v Sloveniji, pa tudi vneto spremlja smučarske skoke. Rad tudi potuje in preizkuša lokalne jedi.


Vanda Gabron : Učiteljica angleščine in francoščine

Vanda Gabron

Učiteljica angleščine in francoščine

Vanda je že od malih nog sanjarila, da bi postala učiteljica. Te ambicije so jo pripeljale do Filozofske fakultete v Ljubljani, kjer je končala študij angleščine in francoščine. Med študijem je nekaj časa preživela tudi v Franciji. Za sabo ima že osem let izkušenj na področju poučevanja tako doma kot na tujem (Anglija). Uživa v potovanjih in se tudi sama navdušuje nad učenjem jezikov, fascinirajo jo predvsem kulture in jeziki Daljnega vzhoda.


Barbara Fister : Učiteljica nemščine

Barbara Fister

Učiteljica nemščine

Barbara je jezike vzljubila že proti koncu osnovne šole, ko je začela sodelovati pri šolskem časopisu. Zato se je odločila za študij prevajalstva na ljubljanski Filozofski fakulteti, poleg nemščine in angleščine pa se v zadnjem času intenzivno loteva tudi nizozemščine.Trenutno poučuje in prevaja, svoj prosti čas pa posveča družini, prijateljem in fantu, s katerim rada odkrivata nove kraje in dežele.


Ana Erjavec : Učiteljica španščine

Ana Erjavec

Učiteljica španščine

Pri osmih letih je Ana sestavila prvo kontrolno nalogo za mlajšo sestro, takrat je tudi prvič slišala španski jezik iz ust mehiških igralcev in njena pot je bila začrtana. Sedaj v Ljubljani končuje študij španščine in geografije ter se s svojim zelenim kombijem potepa po slikovitih španskih pokrajinah, kjer nabira nova znanja in dogodivščine. Rada peče kruh in piškote, sprostitev pa najde tudi v jogi. Na njenih učnih urah ne pričakujte suhoparne slovnice, ampak živahne debate o vsem, od španske državljanske vojne pa do globalnega segrevanja ozračja.


Nika Raisa Štrukelj : Učiteljica angleščine (naravna govorka)

Nika Raisa Štrukelj

Učiteljica angleščine (naravna govorka)

Nika je rojena v Londonu, kjer je tudi študirala francosko in špansko književnost na University of Cambridge. Z jeziki se ukvarja od majhnega, izkušnje ima z delom v mednarodnih finančnih podjetjih, uživa pa v plesanju salse in v družbi svojih najbližjih.


Nina Sinožić : Učiteljica angleščine

Nina Sinožić

Učiteljica angleščine

Nina je energična učiteljica angleščine iz Marezig. Tuje jezike je vzljubila že kot najstnica, ko je kot aktivistka delovala v mladinski organizaciji, preko katere je bila ves čas v stiku s tujci. Tam je redno uporabljala angleščino tako na neformalnih aktivnostih kot na organizacijskih sestankih, svoje znanje pa je hkrati utrjevala tudi na fakulteti in v tujini. V prostem času najraje vrtnari in spoznava nove kraje, pred kratkim pa je začela tudi planinariti. Ob bolj lenih trenutkih pa ji ne uideta tudi kakšna zanimiva knjiga ali film.


Kristina Debernardi : Učiteljica angleščine in ruščine

Kristina Debernardi

Učiteljica angleščine in ruščine

Kristina je živahna študentka anglistike in rusistike, ki prihaja iz Kopra. Pol leta je preživela na izmenjavi v Sankt Peterburgu in izkusila pravo rusko zimo, pogosto pa jo pot zanese tudi v Anglijo, kjer rada raziskuje njeno podeželje in mesta. To ljubezen do angleškega in ruskega jezika zelo rada deli s svojimi tečajniki. V prostem času potuje, peče sladice, igra violino, čas pa si vzame tudi za sprehode ob morju.


Nataša Kunej : Učiteljica angleščine

Nataša Kunej

Učiteljica angleščine

Nataša je adrenalinska in vedoželjna po naravi, ljubiteljica tujih jezikov ter vsega drugačnega. V Mariboru je študirala prevajalstvo in tolmačenje, smer angleščina-nemščina. Izkušnje si je nabirala že tekom študija, piko na i pa je doprinesla študentska izmenjava v Kölnu. V prostem času jo najdete v naravi, kjer vztrajno lovi sapo med tekom, mogoče mimogrede opazite na motorju ali pa slišite njen iz srca odkrit prešeren smeh, ko je v dobri družbi.


Sabina Planinc : Učiteljica francoščine in češčine

Sabina Planinc

Učiteljica francoščine in češčine

Sabina je diplomirala iz francoskega in češkega jezika. Poklic učiteljice jo navdušuje že od nekdaj, zato je vedno izkoristila priložnost, ko je lahko stala ob šolski tabli. Vsebine in metode poučevanja neprestano razvija in dopolnjuje, saj jih želi prilagoditi željam in potrebam tečajnikov, da bodo od učenja jezika potegnili največ in se naučili zares uporabnega jezika. Prosti čas rada preživlja v naravi ali pa ob klepetu v dobri družbi.


Nina Granda : Učiteljica angleščine in nemščine

Nina Granda

Učiteljica angleščine in nemščine

Nina je diplomirala iz angleščine in nemščine in je že med študijem s svojim znanjem rada priskočila na pomoč pri poučevanju na tečajih angleškega in nemškega jezika. Težko reče, kateri jezik ji je ljubši, nedvomno pa jasno stoji za tem, da sta oba izjemna. Najljubši izziv ji predstavljajo tečaji poslovnega jezika, kjer v sproščenem in kreativnem okolju s tečajniki uspešno prestopa jezikovne prepreke in usvojiti ter nadgraditi znanje. Poletja rada preživlja na jezikovnih počitnicah kjer poučuje najmlajše, kadar pa niti doma več ne govori slovensko in poštarja pozdravi s "Hello, how are you today?", ve, da je čas za potovanje in odrine v svet.


Petra Pilka : Učiteljica nemščine in slovenščine

Petra Pilka

Učiteljica nemščine in slovenščine

Petra je začela svoje večletne izkušnje na področju poučevanja obeh jezikov zbirati že v času študija. Pri svojih urah želi preko raznovrstnih iger, sproščenega vzdušja, zanimivih nalog, avtentičnih besedil in posnetkov še tako tihe tečajnike spodbuditi h govorjenju. Pri odgovorih na njena vprašanja stavek »Keine Ahnung« ne pride v poštev. Ko ne dela, je predvsem mama, ki rada skoči na kakšen hrib, potuje kamorkoli, kjer sta sonce in morje, in se uči novih jezikov.


Iris Jurić : Učiteljica nemščine

Iris Jurić

Učiteljica nemščine

Iris je učiteljica nemščine, ki je prvi stik s tujim jezikom vzpostavila že v rosnih letih, saj je otroštvo preživela v Nemčiji. Svoje znanje jezika je kasneje nadgradila na fakulteti, s poučevanjem pa se je ukvarjala že med študijem. Iris je optimistična in pozitivno naravnana oseba. Največ ji pomeni to, da je je njeno delo - poučevanje hkrati tudi njen hobi. V prostem času se ukvarja s plavanjem, risanjem in je članica različnih društev, ki s svojo dejavnostjo pripomorejo k razvoju lokalne skupnosti.


Lucija Fabjančič : Učiteljica angleščine

Lucija Fabjančič

Učiteljica angleščine

Lucija zaključuje študij anglistike in umetnostne zgodovine na ljubljanski Filozofski fakulteti. Z vsako novo izkušnjo poučevanja odraslih in otrok vsakič znova ugotovi, kako čudovit poklic je to. Prosti čas rada preživlja v domačem kulturnem domu, obkrožena z otroki in drugimi mladimi. Čeprav ima neizmerno rada slovenščino, bi se želela naučiti tudi čim več drugih jezikov. Kadar ne govori, poje.


Dragana Stegić : Učiteljica angleščine, hrvaščine in srbščine (naravna govorka)

Dragana Stegić

Učiteljica angleščine, hrvaščine in srbščine (naravna govorka)

Dragana je rojena govorka srbščine in hrvaščine, po izobrazbi pa diplomirana profesorica angleščine​. Pohvali se lahko z večletnimi izkušnjami iz poučevanja najrazličnejših skupin, od predšolskih otrok do odraslih. Še posebej se razveseli, ko ​jo​ pokličejo bivši tečajniki in ji povedo, kako lepe spomine imajo na ​tečaj​ pod njenim vodstvom. Je ponosna lastnica certifikata “Critical Thinking in Global Challenges” Univerze v Oregonu, ki ga ​je ​kot edina udeleženka iz Slovenije pridobila po trimesečnem izobraževanju na daljavo. V zasebnem življenju najraje bere in piše kratke zgodbe.


Nastasija Horvat Petrik : Učiteljica nemščine

Nastasija Horvat Petrik

Učiteljica nemščine

Nastasija je študirala nemščino Filozofski fakulteti. Veselita jo pridobivanje in posredovanje novega znanja. Verjame, da mora biti učenje zabavno. Pouk pri njej je sproščen, obenem pa je do učencev korektna in si želi, da od ure čim več odnesejo. V prostem času se rada potepa po bukvarnah in knjižnicah. Obožuje sprehode po mestu, med katerimi vedno odkrije skrivne kotičke. Ob koncu dneva se najraje sprosti ob branju dobre fantazijske knjige, pitju črne kave, pisanju proze in risanju.


Silvija Kuhar : Učiteljica angleščine in slovenščine

Silvija Kuhar

Učiteljica angleščine in slovenščine

Silvija je na mariborski Filozofski fakulteti študirala angleščino in slovenščino. Že tekom študija je pomagala svojim prijateljem pri učenju jezikov in si tako nabirala izkušnje. Zaveda se, da je angleščina v današnjem času pomembna, saj nam omogoča sporazumevanje s skoraj celim svetom. Silvija rada predaja znanje svojim tečajnikom, še raje pa opazuje njihov napredek. Pri tem se drži misli Federica Fellinija: "A different language is a different vision of life."


Nejc Lotrič : Učitelj nemščine

Nejc Lotrič

Učitelj nemščine

Nejc je po izobrazbi profesor nemščine. Že med študijem je začel s poučevanjem posameznikov in skupin. Svoje znanje je nadgradil še v času študentske izmenjave v Nemčiji. Na tečaje se zmeraj izvrstno pripravi in poskrbi da je snov podana na zanimiv, razgiban in hkrati razumljiv način. Tečajnikom zna zelo dobro prisluhniti in se prilagajati njihovemu tempu in željam. V svoje tečaje vključi čim več komunikacije in iger. V prostem času rad kolesari in vodi svojega kužka na sprehode.


Maruša But : Učiteljica angleščine in slovenščine

Maruša But

Učiteljica angleščine in slovenščine

Marušo ljubezen do jezika spremlja že od malih nog, zato z veseljem poučuje, prevaja in tudi lektorira. Pri urah se trudi, da so dinamične, zabavne ter kar se da prilagojene tečajnikom. Ko Maruša ne dela, se rada druži s prijatelji, bere knjige, pogleda kak dober film in pa speče torto (ali dve). Velikokrat pa jo lahko tudi ujamete, kako po Ljubljani s fotoaparatom lovi dobre kadre.


Magda Korbar Koren : Učiteljica nemščine (naravna govorka), priprava na izpite

Magda Korbar Koren

Učiteljica nemščine (naravna govorka), priprava na izpite

Magda se je rodila v Celovcu, kjer je obiskovala gimnazijo. Njena karierna pot je bila vse prej kot zgodba tipične učiteljice nemščine. Preden je začela poučevati, si je kruh namreč doma in v tujini služila z glasbo. Že v začetku učiteljske kariere se je poleg zahtevnih specializiranih tečajev za vodilne kadre podjetih osredotočila na tečaje, namenjene pripravam na opravljanje izpita za pridobitev certifikatov. Opravila je vse potrebne kvalifikacije in na Goethe Institutu postala uradna izpraševalka za ustni del izpita. Do potankosti pozna sestavo in potek izpitov na vseh stopnjah, na opravljanje izpita pa je do sedaj pripravila kar med 400 in 500 tečajnikov. Ima neverjeten občutek za ljudi, ki je kriv za to, da se tečajniki na njen tečaj vpišejo več let zapored, tudi po tem, ko so izpit že zdavnaj opravili.