učenje tujih jezikov na daljavo

Učenje tujih jezikov na daljavo: Kakšne so prednosti spletnih tečajev?

Življenje v času karantene je iz več razlogov lahko še kako naporno.

Toliko časa, ki smo ga prisiljeni preživeti v samoizolaciji, lahko privede ne le do dolgčasa, ampak do občutka neproduktivnosti, nekoristnosti in slabe volje. Kako torej bolje izkoristiti proste dni?

Pravzaprav je to pravi čas za raziskovanje področij, za katera sicer nikoli ni bilo dovolj časa. Učenje novih veščin, receptov ali učenje tujih jezikov na daljavo; morda se pripravljate celo za spremembo poklicne poti. Ker je težko napovedati, kako dolgo bomo še vezani na »življenje od doma«, lahko slednje vidimo kot priložnost!

Na srečo je tehnologija naš prijatelj in trenutno so jezikovni tečaji dostopnejši kot kadarkoli prej! Od učnih ur, ki potekajo preko Skypa ali Zooma, pa do spletnega učenja in digitalnih učilnic. Morda ne moremo zapustiti hiše, vseeno pa lahko potujemo z mislimi!

učenje tujih jezikov na daljavo

Zaradi trenutnih okoliščin, ki otežujejo izvajanje jezikovnih tečajev v tradicionalni obliki, tudi mnogo naših izobraževanj poteka prek spleta. Za udeležbo potrebujete zgolj svoj prenosni računalnik in par slušalk. Spoznajte prednosti učenja na daljavo:

Zakaj izbrati spletno učenje?

1. Naučite se več!

IBM je ugotovil, da se udeleženci na spletnih tečajih s pomočjo večpredstavnostnih vsebin naučijo do petkrat več, kot ob obiskovanju tradicionalnih tečajev. Ker spletni tečaji omogočajo udeležencem večji nadzor nad lastnim učenjem, lahko ti delajo s svojo hitrostjo in napredujejo hitreje!

Naša hibridna metoda poučevanja, vam omogoča hitrejši in zanesljivejši napredek s pomočjo uporabe spletne učilnice!

2. Bolj boste vztrajni!

Ameriški raziskovalni inštitut je ugotovil, da so ljudje pri e-izobraževanju bolj vztrajni, kot pri tečajih, ki potekajo iz oči v oči. Verjetno k temu pripomore vse bolj zanimiva večpredstavnostna vsebina, bolj fleksibilen urnik, manj logističnih zapletov in več nadzora nad lastnim delom!

3. Spletno učenje zahteva manj časa

Številni se zaradi časa, ki ga bo potrebno vložiti v obiskovanje tradicionalnega jezikovnega tečaja, ne odločijo za vpis. Ker na drugi strani e-tečaji potekajo kjerkoli vam je na voljo spletna povezava, s tem prihranite ogromno časa, ki bi ga sicer izgubili na cesti.

4. Brez izgovorov!

S spletnim učenjem se lažje izognemo izgovorom zakaj danes na primer ne bi obiskali tečaja angleščine. Ni važno, če dežuje, če je stavka javnega prevoza ali če ste iz kakršnih koli razlogov primorani ostati doma – vaša ura angleščine kljub vsemu bo!

 5. Spletni tečaji so okolju prijazna izbira!

Študentje The Open University v Veliki Britaniji so ugotovili, da z obiskovanjem spletnih tečajev zmanjšamo izpust CO2 na tečajnika do 85%!
Odlično, kajne?

Dodatni viri: Dexway

Poleg udeleževanja spletnih jezikovnih tečajev, ki potekajo z izkušenimi učitelji predavatelji, pa lahko učenje tujih jezikov na daljavo poteka tudi na številne druge načine! Se še spomnite, ko smo pisali o tem, kako lahko nekaj preprostega kot gledanje televizije pripomore k vašemu jezikovnemu napredku?

S poslušanjem glasbe ali filma pogosto ujamemo besede, besedne zveze in izraze, ki si jih zapomnimo!

Ne da bi o tem sploh razmišljali, jih naši možgani shranijo v spomin! Prav zaradi tega je ključnega pomena poslušanje jezika, ki se ga učite. Vzemite si 10 minut in naredite kratko raziskavo najboljših filmov v jeziku, ki se ga želite naučiti. Učenje bo takoj lažje! 🙂 

Branje pomaga na podoben način.

Nekateri ljudje so vizualni učenci, zato jim pomaga, da vidijo besedo napisano, jo zapišejo in ponovijo. Dobra stvar pri učenju med branjem je, da lahko to naredite v svojem tempu – stavek lahko preberete večkrat, ga poiščete v slovarju in ga celo poskusite umestiti v lastne stavke. Seveda je vse odvisno od vaših želja in preferenc, vendar je naše priporočilo združiti tako poslušanje kot branje za najhitrejše in najboljše rezultate!

 

Dokončno pa izpilite svoje jezikovno znanje s konverzacijo! Naši konverzacijski jezikovni tečaji se odvijajo tudi ONLINE!
Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2