10-pomembnih-vprašanj-pred-vpisom-v-jezikovni-tečaj

10 pomembnih vprašanj pred vpisom v jezikovni tečaj

Poletne počitnice so na žalost ponovno minile prehitro. Pred nami je že novo šolsko leto, hkrati pa tudi obdobje, ki nam omogoča začetek mnogih novih aktivnosti. Verjamem, da se vas je veliko (znova) vpisalo v fitnes, morda na tečaj pisanja, risanja ali pa boste celo začeli igrati nov inštrument.

Seveda pa je vsem nam skupno, da obožujemo tuje jezike! Prav v začetku jeseni pa se začenja veliko novih jezikovnih tečajev, zato se mi zdi pomembno, da vas opozorim, na kaj morate biti pozorni, ko se vpisujete na tečaj tujega jezika.

Jezikovni tečaji za odrasle

Sama sem namreč novo šolsko leto začela na čisto drugem koncu sveta, v mestu Gwangju v Južni Koreji. Seveda se bom kot ljubiteljica tujih jezikov tudi tukaj učila jezika – korejščine. Ko sem se korejsko učila na Jezikovni Akademiji, mi je bilo seveda vse jasno in domače. Sedaj pa tečaj pričenjam pri drugi, lokalni šoli. To je prineslo veliko novih vprašanj, kot na primer kdo je učitelj/ica, kje lahko najdem učna gradiva, kakšna bo metoda učenja, itd. Mislim, da tovrstne zadeve zanimajo vsakogar, ki se vpisuje v novo jezikovno šolo oziroma začenja nov tečaj.

Zato sem za vas pripravila 10 temeljnih vprašanj, ki se jih lahko vpraša vsak, ki vstopa v svet tujih jezikov, ali pa se morda želi učiti novega jezika. Na Jezikovni Akademiji smo v letošnjem letu program še bolj prilagodili vašim željam in potrebam ter ponudbo oblikovali tako, da si lahko vsak posameznik oblikuje svoj lasten paket.

1. KJE POTEKA JEZIKOVNI TEČAJ?

Vsakemu je najbrž pomembno, da se tečaj izvaja v bližini vašega doma, službe ali pa šole.
Jezikovna Akademija je edina jezikovna šola v Sloveniji, ki svoje tečaje izvaja kar na 15-ih lokacijah po vsej državi: v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Celju, v Novem Mestu, v Kopru, na Ptuju, v Murski Soboti, na Jesenicah, v Velenju, Trbovljah, Domžalah, v Slovenj Gradcu, v Grosuplju ter v Novi Gorici. Vse lokacije omogočajo dostop z javnim prometom in parkiranje v neposredni bližini učilnice.
[/su_note]

Zagotovljeno parkiranje
Veliko parkirišče na Valjuhovi cesti v Ljubljani, kjer je sedež Jezikovne Akademije.

2. KOLIKO ČASA TRAJA JEZIKOVNI TEČAJ?

Nekateri si morda želite le obnoviti znanje določenega jezika ter vam je dovolj, da tečaj obiskujete le pol leta, nekateri pa si najbrž želite tujega jezika naučiti od začetka, zato boste potrebovali več časa in tečaj obiskovali dlje. V večini jezikovnih šol morate izbirati med krajšim ali daljšim jezikovnim tečajem. Samo pri Jezikovni Akademiji pa si dolžino tečaja določite sami.
V tečaj se lahko vpišete vsak mesec, ne le dvakrat letno in se odločite ali boste tečaj obiskovali samo en mesec ali si vsak mesec podaljšali tečaj še malo. Lahko pa izberete vezavo naročnine dlje kot ostanete, več prihranite, do -25%!

3. KAKŠNI SO PLAČILNI POGOJI?
Večina jezikovnih šol od vas pričakuje plačilo celotnega tečaja vnaprej ali plačilo po obrokih, kar je običajno dražje. Pri nas smo izbrali sodoben sistem mesečnih naročnin, podobno kot ga poznate pri mobilnih operaterjih ali obisku fitnes centra. Tečaj plačujete mesečno, s položnico ali preko trajnika – direktne bremenitve. Če izberete vezavo naročnine pa še prihranite. Praktično, kajne?

4. KDO SO UČITELJI IN KAKO SO USPOSOBLJENI?

Vsi si seveda želimo le najboljše in najbolj izkušene učitelje, da se lahko tujega jezika naučimo čim bolje ter čim hitreje.
Učitelji Jezikovne Akademije imajo vsi ustrezno jezikovno in pedagoško izobrazbo, hkrati pa se lahko pohvalijo tudi z izkušnjami z delom na splošnih ali specializiranih jezikovnih tečajih. Seveda njihovo znanje in usposobljenost sprva preverimo z poglobljenim intervjujem, z uvajanjem, ki vključuje obiskovanje tečajev bolj izkušenih učiteljev, 1:1 sestanke in treninge, seminarje z učitelji – mentorji ter zaključen nastop pred začetkom dela. Njihovo delo nato redno preverjamo s hospitacijami na srečanjih, z rednimi mesečnimi anketami (povprečna ocena za delo učiteljev je 4,6 od 5) in druženjem na skupnih dogodkih, seminarjih in seveda, piknikih :).

Tecaji tujih jezikov
Simpatična ekipa Jezikovne Akademije.

5. ALI BOM VKLJUČEN/A V PRIMERNO SKUPINO?

Pozanimajte se, kako jezikovna šola pred začetkom tečaja preveri predznanje kandidatov v skupini.
Pri Jezikovni Akademiji poskrbimo, da so skupine čim bolj homogene. Tako se vsak posameznik uči tujega jezika s sotečajniki enakega predznanja.
To dosežemo s predhodnim preverjanjem znanja, kar vključuje spletni vprašalnik, ki okvirno določi nivo vašega znanja. Na podlagi tega sledi še drugi del preverjanja – brezplačno telefonsko testiranje, ki ga v prijetni atmosferi opravite z našimi učitelji.

Odrasli jezikovni tečaji
Ko je vreme lepo, se učimo tudi na prostem. ?

6. KAKO VELIKE SO SKUPINE?

Pred vpisom preverite, kako velike so skupine na jezikovni šoli, v katero se vpisujete.
Pomembno je, da skupina ni prevelika, zato da se učitelji lahko veliko posvečajo vsakemu posamezniku, hkrati pa je dobro, da skupina ni premajhna za sproščeno in prijetno vzdušje.
Pri nas lahko pričakujete od 4 do 8 ljudi na skupino, kar je ravno prav za učinkovit in zabaven tečaj. Povprečno število oseb skupini pa je 6,4.

7. KAKO POTEKAJO TEČAJI?

Pred vpisom v jezikovni tečaj preverite, ali vključuje sodobne metode poučevanja.
Naši učitelji poskrbijo, da konstantno izboljšujete vse štiri stebre znanja tujega jezika – slušno razumevanje, bralno razumevanje, ustno izražanje in seveda pisno izražanje.
Pri JA jezikovni tečaji potekajo po Hibridni metodi. To pomeni, da del tečaja opravite v učilnici, s skupino in učiteljem, drug del pa samostojno, kadarkoli vam ustreza, preko sodobne spletne učilnice v oblaku. Na srečanjih z učiteljem vam tako ni treba zapravljati časa za reševanje nalog, ki jih lahko opravite sami, in s skupino vam tako ostane na voljo več časa za interaktiven in dinamičen pristop, ki omogoča posvečanje konverzaciji.

8. KAKŠNA UČNA GRADIVA BOMO UPORABLJALI NA JEZIKOVNEM TEČAJU?
Izogibajte se jezikovnim šolam, ki vam obljubljajo tečaj, kjer ne potrebujete učbenika! To običajno pomeni samo, da boste namesto kakovostnih gradiv dobili skripto ali v najboljšem primeru fotokopijo učbenika.
Na Jezikovni Akademiji uporabljamo najsodobnejše učbenike priznanih založb Oxford, Hueber in drugih, ki so zasnovani glede na potrebe in želje tečajnikov. Poleg tega uporabljamo tudi mnoga druga interaktivna gradiva, ki jih boste lahko našli v spletni učilnici.

9. KAKO INTENZIVEN JE TEČAJ?

Preverite kako hitro bo tečaj potekal: za kakovostno usvajanje znanja je potrebna primerna količina časa. Če vam obljubljajo izredno intenziven tečaj s skupino, se zavedajte, da ima vsak posameznik svoj tempo in, da boste morali čakati druge ali pa bodo oni čakali vas.
Vsekakor, vam v primeru, da se želite tujega jezika naučiti hitreje in bolj intenzivno, priporočamo da izberete individualni tečaj. V tem primeru se izvedba in vrsta tečaja popolnoma prilagodita vašim željam in potrebam. Lokacija izvedbe je možna tudi pri vas doma. Individualni tečaj je na prvi pogled sicer držaji od skupinskega, a je tudi bolj efektiven in primeren za osebe, ki se želijo posvetiti specifičnim temam, po svojem urniku.

10. ALI PO ZAKLJUČKU TEČAJA PREJMEM POTRDILO O ZNANJU?

Poskrbite, da boste po končanem tečaju dobili primerno potrdilo o tem kakšen tečaj ste obiskovali in kakšno znanje ste dosegli.
Da boste lahko prejeli potrdilo, pa ni dovolj le, da ste na tečaj vpisani, prav je, da se vaše znanje tudi testira. Pri JA iz ene stopnje v naslednjo napredujete vsake 3 mesece skupinskega tečaja. Takrat tudi opravite testiranje, ki preverja pridobljeno znanje in pridobite potrdilo iz katerega je jasno kateri tečaj ste obiskovali, na kakšnem nivoju ter kako smo preverili vaše znanje. Tako potrdilo brez zadržkov običajno sprejmejo tudi delodajalci. Na vašo željo in brez dodatnih stroškov pa potrdilo izdamo tudi v jeziku, ki ste se ga učili.

Skupinski jezikovni tečaji za odrasle

Upam, da sem odgovorila na večino vprašanj, ki se vam porajajo pred vpisom na jezikovni tečaj. Vedno nas lahko tudi pokličete na 070 795 792 ali nam pišete in z veseljem vam bomo pomagali izbrati ustrezen tečaj. Želim vam veliko uspeha pri učenju!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2