7-zapovedi-za-učenje-jezika-980x513

Učenje tujih jezikov: Spoznajte naših 7 svetih zapovedi!

Učenje tujih jezikov je zahtevno.

To tudi mi še kako dobro vemo. Vselej se trudimo, da bi vam omogočili karseda prijetno in udobno učenje jezika, a končno ne moremo mimo dejstva, da je vselej treba vložiti ogromno truda in časa v sam proces.

Ker smo pri Jezikovni Akademiji zaposleni sami jezikovni navdušenci, ki smo v življenju “predihali” že kar nekaj jezikovnih izobraževanj in tečajev, smo se odločili, da z vami delimo naših svetih 7 zapovedi za učenje tujega jezika! Prepričani smo, da vam bo z njimi lažje uspelo do cilja! 🙂

Zapoved številka 1:

Pogovor, pogovor, pogovor!

Če obstaja kakšna “skrivnost”, kako hitreje do znanja novega jezika, smo prepričani, da je to to: ure in ure nerodnega in napornega pogovora z ljudmi, ki so v danem jeziku mnogo boljši od vas!

Razlogov za to je več. Prvi je motivacija! Veliko bolj boste motivirani za komuniciranje z osebo v živo, kot pa za branje knjig ali reševanj nalog na spletu. Drugi razlog pa je, da je jezik nekaj živega, nekaj kar je potrebno usvojiti, »obdelati«, ne gre zgolj za pomnjenje. Uporabiti besedo v pogovoru, je nekaj povsem drugega, kot pa jo le videti ali prebrati.

Zapoved številka 2:

Intenzivnost študija premaga dolžino študija!

Pri učenju jezika je bolj pomembno, kako intenzivno se učite, kot pa kako dolgo se učite. Lahko odlične jezikovne tečaje obiskujete še tako dolgo, če je vaš moto “možgane na off do naslednjega srečanja, ne boste napredovali učinkovito. Nujno je, da z jezikom ves čas ostajate v stiku in pridno izkoriščate spletno učilnico! 😉 Čim več, čim bolj intenzivno! Tudi razne TV serije, časopisi, knjige, radio – vse to so odlični pripomočki za vajo!

Zapoved številka 3:

Vadite, pa čeprav samo v glavi.

Čim večkrat poskušajte svoje misli oblikovati v jeziku, ki se ga učite! Vsi sem ter tja v glavi vodimo monologe in običajno jih vodimo v maternem jeziku. Za spremembo poskusite, misli zbrati v tujem jeziku! Tovrstna vizualizacija vodi do lažjega izražanja v živo, ko bo čas za to.

Zapoved številka 4:

Govorili boste neumnosti in prav je tako.

S tem se je najbolje sprijazniti kar na samem začetku, saj vas to golo dejstvo nikakor ne sme odvrniti od tega, da govorite čim več in čim bolj pogosto!

Prijave na redne skupinske tečaje že potekajo! Ste vedeli, da lahko tečaj tudi brezplačno preizkusite?

Zapoved številka 5:

Cilj je “taljenje” možganov.

“Taljenje” možganov smo poimenovali občutek v glavi, ki nastopi po urah in urah intelektualno intenzivnega dela. Se ga spomnite?  Stremite k temu, ko se učite tuj jezik!

Zapoved številka 6:

Kako rečeš _?

Je najpomembnejši stavek, ki se ga lahko naučite. Naučite se ga kmalu in uporabljajte ga pogosto!

Zapoved številka 7:

Uživajte v procesu!

Učenje tujih jezikov je dolgotrajen proces. Če se boste učenja lotili z mislijo, kako bi zadevo čimprej opravili, ne boste uspešni. Vzljubite vse postojanke na poti do znanja! Na začetku, lahko da boste malo govorili, a nič razumeli. Nato, lahko da boste razumeli veliko več, kot boste sposobni povedati. Šele potem boste postali govorci. Ko boste lahko brez zavestnega duševnega napora govorili in razumeli jezik, ste ga zares usvojili!

*Bonus zapoved*

Pustite si pomagati!

Dandanes še prevečkrat pomislimo, da moramo in zmoremo vse sami. Žal nas ta miselnost večkrat zavira, kot pa spodbuja. Dovolite si vprašati za pomoč! Sprašujte mimoidoče, kako se reče temu ali onemu, poglejte v svoj žepni slovarček – čim bolj pogosto! Obiščite kak tečaj, pa četudi za manj časa. Nikar ne bodite preveč sramežljivi in zadržani, naj vas vselej vodita radovednost in vedoželjnost!

Pripravljeni na izziv? 😉

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!