tečaj konverzacije

Tečaj konverzacije: 8 razlogov za vpis

Kaj je tisto, kar vam ponuja tečaj konverzacije, in zakaj pri Jezikovni Akademiji menimo, da bi se ga morali redno udeleževati prav vsi učenci tujega jezika? Zbrali smo 8 glavnih razlogov za vpis!

Priložnost za rabo jezika v praksi

Do danes vsi vemo, da je prav raba jezika v praksi eden izmed najpomembnejših korakov do tekočega govora. Žal pri učenju tujega jezika ponavadi težko dobimo priložnost za pogovor z maternim govorcem, razen če se jezika ne učimo kje na tujem. Tečaj konverzacije pa vam omogoča prav to – spodbudno govorno okolje pod vodstvom naravnih govorcev.

Boljša izgovorjava

Pravilna izgovorjava in zmanjšanje naglasa sta ključ do dobrega sporazumevanja. Ker je svet danes močno globaliziran, ne bo vsak učenec (niti ne učitelj) jezika imel enak naglas angleščine. Izpostavljenost različnim naglasom vam bo pomagala izboljšati vaše sposobnosti poslušanja in razumevanja, hkrati pa boste pozorni tudi na svoje morebitne napake pri govoru.

Odpravljanje napak

Napake so bistvenega pomena za učenje. So le še ena priložnost za izboljšave! Le kje je primernejši kraj, da vas učitelji opozorijo nanje in jih popravijo, kot pa v razredu, kjer se lahko vsi učimo iz napak drug drugega?

Poletna konverzacija

Spoznajte tečaj konverzacije še to poletje! 2 tedna, 6 obiskov - ravno prav, da se prepričate, ali je konverzacijski tečaj prava izbira za vas!

Utrjevanje slovničnih pravil

Dobra slovnica izhaja iz rutine. Gre za navado – bolj ko slovnico vadite, lažja postane. S časom o njej niti razmišljati več ni potrebno. Nasprotno slaba slovnica izhaja iz slabih navad in brez rednih popravkov se jih boste le stežka znebili, saj nanje sami več niste pozorni. Tečaj konverzacije vam bo pri tem pomagal.

Spretnost poslušanja

Poslušanje jezika s pomočjo spremljanja filmov, televizije, glasbe in podcastov je odličen način za ohranjanje vaših jezikovnih spretnosti; a vendar so vse to enosmerne metode. Če želite resnično izboljšati svoje sposobnosti poslušanja in razumevanja tujega jezika, je najboljša izbira prav aktivni pogovor! 

Izziv je poslušati, premleti vse informacije in hkrati oblikovati odzive. Gre za aktivno in dinamično interakcijo, ki je ni mogoče reproducirati zgolj s pasivnim poslušanjem.

Urjenje možganov

Razvijanje sposobnosti razmišljanja v novem jeziku je eden najbolj vznemirljivih pragov, ki jih je treba preseči pri usvajanju jezika. Doseganje in ohranjanje sposobnosti procesiranja informacij v realnem tempu dogajanja – to je tisto, kar imenujemo »fluency«.

Uporabne veščine

Spraševanje, argumentiranje, izpostavljanje pomembnih točk v pogovoru – vse to so veščine, ki jih nujno potrebujejo vsi napredni govorci jezika. Za potovanja, v poslu, v življenju nasploh! Te veščine so pogosto spregledane pri rednih tečajih, vendar enako potrebujejo strokovni razvoj. 

Tečaj konverzacije vam da priložnost, da razvijate te pomembne tehnike komunikacije, da se boste lažje znašli v vsakodnevnih situacijah.

Večja samozavest

Konverzacijski tečaji, ki gradijo skupnost učencev in vam omogočajo, da se med seboj spoznavate, vam pomagajo hitro dvigniti raven udobja v skupini. Tako lahko svobodno izrazite svoje mnenje in preizkušate nove načine konstruiranja jezika. S preizkušanjem novih stvari v »nadzorovanem okolju« (kjer se hitro izpostavi napake) pa kaj hitro postanete naprednejši govorci!

Napačno je torej prepričanje, da je konverzacija enkraten tečaj, ki se ga udeležite, da izboljšate svoje znanje jezika – brž ko pričnete. Zamislite si tečaj konverzacije bolj kot neko potovanje v kraj, kjer se jezik uporablja, razvija in neguje. Gre za edinstven tečaj, ki vam omogoča poglobitev v okolje, kjer se jezik govori, pa čeprav ste morda le korak od doma.

Naša ponudba

Naša ponudba

Naša pestra ponudba za odrasle omogoča učenje tujih jezikov v skupini ali individualno, s pomočjo najsodobnejših gradiv priznanih založb v kombinaciji s sodobno spletno učilnico, ki vam omogoča, da ohranjate stik z jezikom tudi izven učilnice! 

Hkrati vam omogočamo intenzivne priprave na izpita Cambridge English in Goethe, svoje znanje pa lahko ovrednotite tudi z ISC certifikatom, ki vam ga izda Jezikovna Akademija.

Poslovni jezikovni tečaji omogočajo podjetjem jezikovno izobraževanje po meri. Z veseljem vam pripravimo pester in vašim potrebam prilagojen učni program ter se prilagodimo natrpanim urnikom vaših zaposlenih!

Zaupajo nam že številna slovenska in mednarodna podjetja, ki se zavedajo, da z znanjem tujih jezikov svoji ekipi omogočajo konkurenčno prednost in si tako odpirajo številne nove poslovne priložnosti. 

Za najmlajše že vrsto let izvajamo nepozabne jezikovne počitnice v živalskem vrtu. Učenje angleščine še nikoli ni bilo tako zabavno!

V sodelovanju z ZOO Ljubljana otrokom omogočamo edinstveno izkušnjo in pestro preživljanje poletnih dni. 

Pestra izbira jezikovnih izobraževanj na daljavo! 

Številni naši tečaji še vedno potekajo ONLINE; od povsem prilagodljivih urnikov in precejšnjega prihranka časa, učenje na daljavo ostaja priljubljen način učenja tujega jezika!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2