podkasti za izboljšanje poslovne angleščine

PODKASTI: 7 podkastov za izboljšanje poslovne angleščine

Se vam zdi, da vaše slušno razumevanje poslovne angleščine peša?

O 5 vsakodnevnih aktivnostih, ki vam bodo pomagale do boljše poslovne angleščine, smo že govorili. Za izboljšanje slušnega razumevanja pa je eden najučinkovitejših načinov zagotovo poslušanje angleških “business” podkastov! Podkasti so odlični ravno zato, ker jih lahko poslušamo kjerkoli in kadarkoli, tudi na poti do službe in nazaj! Poleg spoznavanja poslovnega jezika pa izvemo še marsikaj zanimivega.

Kako s podkasti do hitrejšega napredka pri učenju jezika?

Čeprav se nam zdi, da pri učenju poslovne angleščine odlično napredujemo, se pogosto zgodi, da v nekaterih situacijah nismo dovolj suvereni. To je povsem normalno, saj angleščina navsezadnje ni naš materni jezik. V tem primeru nam bo v veliko pomoč, če bomo svet poslovne angleščine spoznavali tudi “iz prve roke”. Tako bomo najhitreje spoznali pogosto uporabljene fraze in razumeli njihov prenesen pomen, slišali nove in za nas relevantne besede, hitreje dojeli sporočilo povedanega… 

Število podkastov je v zadnjem času precej naraslo, kar pomeni, da lahko izbiramo med različnimi področji, spoznavamo številne tematike in se poleg izboljšanja slušnega razumevanja angleščine naučimo še marsikaj novega. Za vse, ki ste vedno na lovu za zanimivimi temami, smo pripravili seznam izbranih podkastov, s poslušanjem katerih zagotovo ne boste zgrešili!

Priporočamo: 7 podkastov za učenje poslovne angleščine

Down to Business English: Business News to Improve Your Business English

V podkastih, ki jih pripravljata Dez Morgan in Skip Montreux, boste na tekočem s poslovnimi novostmi in novicami s celega sveta. S tem boste usvojili cel kup novega besedišča! Odličen podkast tudi za vse tiste, ki si želite poleg novic iz poslovnega sveta spoznati tudi kulturne razlike v določenem poslovnem okolju ali situaciji. 

Business English Pod

V tem podkastu boste spoznali množico situacij, s katerimi se boste najverjetneje srečali v poslovnem svetu. Kako potekajo sestanki, pogajanja? Izbirate lahko med različnimi avdio lekcijami, dialoge pa boste lahko poslušali v počasnejšem tempu, kar vam bo pomagalo, da boste razločno slišali prav vse besede.

Jezikovni tečaji poslovne angleščine

Bi se s poslovno angleščino vseeno raje spopadli v razredu? Razumljivo! Naši učitelji so pravi naslov za vsa vaša morebitna vprašanja.

Quick Business English’s Podcast

Tudi ta podkast je odličen za spoznavanje različnih segmentov poslovne angleščine. Spoznali boste, kako primerno začeti sestanek, napotke za pisanje formalnih in neformalnih mailov in moderiranje diskusij. 

BBC Business Daily

Novice in zgodbe iz poslovnega sveta vam bodo v podkastu predstavili BBC-jevi poročevalci. Prisluhnili boste zelo različnim temam, saj so podkasti oblikovani kot poročila. 

HBR IdeaCast

Prisluhnete lahko vodilnim poslovnežem z različnih področij, to pa je odličen način, da ste na tekočem s trendi. Podkast vam bo pomagal pri širjenju besedišča, prav tako pa boste pri poslušanju vodilnih managerjev mogoče dobili tudi kakšno idejo za vodenje lastnega posla. 

TEDTalks Business

»TEDTalke« poznamo. Če ste jih že kdaj poslušali tudi sami, veste, da v teh podkastih gostujejo vodilni govorci, ki vas bodo s svojimi inovativnimi mislimi pogosto presenetili. 

Wall Street Journal This Morning

V podkastu boste spoznali »največje« poslovne zgodbe dneva. Podkast je objavljen dnevno, poleg poslušanja pa si lahko vsebino preberete tudi v blogu.

Pod črto – poslušanje podkastov je super za vse, ki želite biti v poslovni angleščini bolj domači in se pri učenju malo umakniti iz klasične učilnice.

Veselo na delo! 🙂 

Naša ponudba

Naša ponudba

Naša pestra ponudba za odrasle omogoča učenje tujih jezikov v skupini ali individualno, s pomočjo najsodobnejših gradiv priznanih založb v kombinaciji s sodobno spletno učilnico, ki vam omogoča, da ohranjate stik z jezikom tudi izven učilnice! 

Hkrati vam omogočamo intenzivne priprave na izpita Cambridge English in Goethe, svoje znanje pa lahko ovrednotite tudi z ISC certifikatom, ki vam ga izda Jezikovna Akademija.

Poslovni jezikovni tečaji omogočajo podjetjem jezikovno izobraževanje po meri. Z veseljem vam pripravimo pester in vašim potrebam prilagojen učni program ter se prilagodimo natrpanim urnikom vaših zaposlenih!

Zaupajo nam že številna slovenska in mednarodna podjetja, ki se zavedajo, da z znanjem tujih jezikov svoji ekipi omogočajo konkurenčno prednost in si tako odpirajo številne nove poslovne priložnosti. 

Za najmlajše že vrsto let izvajamo nepozabne jezikovne počitnice v živalskem vrtu. Učenje angleščine še nikoli ni bilo tako zabavno!

V sodelovanju z ZOO Ljubljana otrokom omogočamo edinstveno izkušnjo in pestro preživljanje poletnih dni. 

Pestra izbira jezikovnih izobraževanj na daljavo! 

Številni naši tečaji še vedno potekajo ONLINE; od povsem prilagodljivih urnikov in precejšnjega prihranka časa, učenje na daljavo ostaja priljubljen način učenja tujega jezika!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!