aplikacija za učenje angleščine

Katera je najboljša aplikacija za učenje angleščine?

Pomislite, kolikokrat ste si že obljubili, da se boste naučili angleščine? Kljub prvotni motivaciji, sta vas na koncu verjetno povozila čas in druge, pomembnejše obveznosti.

Dandanes se nekaterih osnov jezika lahko naučimo na izjemno preprost način, ki od nas ne zahteva prav dosti – govorimo o učenju jezika s pomočjo aplikacij. Pri Jezikovni Akademiji smo se vprašali, katera je najboljša aplikacija za učenje angleščine? Odgovori, ki smo jih zbrali, so zanimivi, zato vas vabimo k nadaljnjemu branju.

KATERA JE TOREJ NAJBOLJŠA APLIKACIJA ZA UČENJE ANGLEŠČINE?

Odgovor na to vprašanje ni najbolj enostaven. Ker smo si ljudje različni, imamo različne sisteme učenja jezikov. Za nekoga bo morda najboljši klasičen tečaj, za drugega pa zgolj slušno razumevanje. S tem v mislih, smo našli 6 aplikacij za učenje jezikov, ki so prilagojene od posameznika do posameznika.

1. MEMERISE

Z Memrise bo usvajanje angleščine zagotovo zabavno! Če vas zanima klasično učenje, lahko opravljate standardizirane tečaje, vam pa aplikacija ponuja tudi možnost opravljanja bolj nekonvencionalnih tečajev, kot je recimo tečaj z naslovom »Japonske grde besede«.

Memrise je znan po igrifikaciji učenja jezikov in sledi metodi učenja, ki se nanaša na smešne in bizarne asociacije besed. Tečaje spremljajo zabavni vložki, ki so narejeni z namenom, da vam na igriv način pomagajo pomniti besedišče. Če imate radi igro in zabavo, je Memrise najboljša aplikacija za učenje angleščine za vas!

ucenje telefon

2. DUOLINGO

Ko se sprašujemo, katera je najboljša aplikacija za učenje angleščine, seveda ne gre mimo Duolinga. Duolingo je najbolj popularna aplikacija za učenje jezikov na svetu in najverjetneje tudi vaša prva asociacija, ko slišite besedno zvezo “aplikacije za učenje jezikov”. Večino tečajev v aplikaciji so ustvarili materni govorci, imate pa tudi možnost, da se učite izmišljene jezike kot sta esperanto in klingonščina.

Duolingo velja tudi za najboljšo aplikacijo za učenje večih jezikov hkrati. Seveda pa ni popolna. Duolingo vam bo nedvomno pomagal pri besedišču in vam na zabaven način predstavil nov jezik, a če ste glede učenja angleščine resni, boste morali osvojeno znanje  kaj kmalu nadgraditi.

3. LINGUALIFT

Dovolj z igrifikacijo. Ne moremo govoriti o najboljši aplikaciji za učenje tujega jezika, ne da bi vključili tudi aplikacijo za bolj resne učence. Lingualift je narejena za ljudi, ki želijo opraviti jezikovni tečaj s pomočjo tutorja oziroma učitelja. Ta vam odgovori na vsa vaša vprašanja, pomaga vam s slovnico, besediščem, izgovorjavo in vam celo daje in pregleduje domačo nalogo. Gre za do neke mere zelo personaliziran tečaj, zato seveda ni poceni.

Aplikacija ali online tečaj?

Če niste prepričani v učenje angleščine preko aplikacij, vas vabimo, da pregledate našo ponudbo online jezikovnih tečajev.

4. MONDLY

Mondly uporablja inovativen pristop k učenju jezikov. Že na začetku se tečaji v aplikaciji osredotočajo na fraze in ne na posamezne besede, kar je dobro za osvojitev praktičnih veščin, potrebnih za govor. Monldy vam bo hitro pomagal tudi pri pravilni izgovorjavi, saj ima funkcijo, kjer lahko poslušate izgovorjavo maternih govorcev, hkrati pa ponuja možnost govornih vaj z robotom. Seveda so tudi tečaji Mondlyja plačljivi.

5. BABBEL

Babbel je odlična aplikacija za učenje angleščine! Tečaj razdeli na kratke in lahko prebavljive sekcije z interaktivnimi elementi, ki so podobni kvizu. Angleščine se preko Babbla lahko učite zastonj ali pa plačate naročnino.

Poleg standardnih tečajev, ki jih lahko opravljate v aplikaciji, vam plačljiva različica omogoča tudi dostop do tečajev v živo, ki jih poučujejo pravi tutorji. Še ena izmed prednosti, ki jih nudi Babbel, so vaje za prepoznavanje govora, kjer lahko vadite svojo izgovorjavo.

6. ROSETTA STONE

Ena izmed najbolj razvpitih aplikacij za učenje jezikov je tudi Rosetta Stone. Rosetta Stone je atraktivna aplikacija za tiste izmed vas, ki se najraje učite jezika preko slušnega razumevanja. Čeprav morda ni najboljša izbira za začetnike, ponuja Rosetta Stone mnogo različnih načinov učenja, vključno s slogom tečaja, ki posnema, kako bi se učili jezika, če bi se odločili živeti v tuji kulturi.

Ko na aplikaciji dosežete določen nivo, se imate možnost prijaviti na predavanja v živo s tutorjem. Kakor Mondly, je tudi Rosetta Stone plačljiva aplikacija, kar lahko določene ljudi odvrne.

APLIKACIJA ZA UČENJE ANGLEŠČINE ... ALI ONLINE JEZIKOVNI TEČAJ?

Vemo, dejali smo vam, da bomo vam zaupali najboljšo aplikacijo za učenje angleščine, vendar naj vam povemo, da zaenkrat še ni boljše “aplikacije” od jezikovnega tečaja. Online jezikovni tečaj vam nudi možnost obiska tečaja iz udobja vašega doma, hkrati pa vas ne oropa možnosti stalne interakcije z učiteljem in ostalimi tečajniki, ki je pri učenju tujega jezika še kako pomembna! 

Izkoristite možnost brezplačnega preizkusnega srečanja in spoznajte naše online jezikovne tečaje iz prve roke!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!