Zgodbe iz zakulisja: Urška Plevnik, Vodja izobraževanj

Napisal/a | 12. Okt 2018 | Zgodbe iz zakulisja

Nazaj na vse prispevke

Čas je, da spoznate Urško Plevnik, mlado karizmatično gospodično, ki je prevzela položaj Vodje izobraževanj na Jezikovni Akademiji.

Urška Plevnik 1

Zakaj Jezikovna Akademija, s čim smo te podkupili?

 

Hahah, mogoče s petimi kavami, ki sem jih spila na dan razgovora, ker sem bila tako živčna ali pa mogoče s teboj, Matija, ker sva imela najbolj nenavaden razgovor v mojem življenju.

Začnimo od začetka in popolnoma iskreno. Študij se je bližal koncu in približevalo se je noro stresno obdobje; prepričati podjetja, da si ti tisti pravi. Za sabo sem imela že kar nekaj izkušenj, nekaterih dobrih, nekaterih pa tudi slabih. Iskala sem mlad, zagnan kolektiv z bistrimi glavami in svežimi idejami. Pomembno mi je bilo vzdušje, dinamika dela, medsebojno spoštovanje ter skupni cilji.

Nisem vedela, da bom to našla prav pri vas. Sedela sem na fotelju, pila že šesto kavo in čakala tisto, kar sem bila ponavadi vajena: uradni razgovor in iste teme. S tukajšnjim direktorjem je bilo to drugače. Spontano, razgibano, noro zabavno. Čisto si me prepričal s svojo zagnanostjo in motiviranostjo, ko pa sem spoznala še ostali del teama, sem vedela! Jaz hočem biti del vaše ekipe, del Jezikovne Akademije, mladega in uspešnega podjetja.

  Prijavite se na e-novice:

  Nekaj časa si že pri nas, leto je naokoli. Sem še vedno tako kul (smeh)? Kaj ti je najbolj pri srcu pri tvojem delu?

   

  Definitivno šef, še vedno si kul!

  Najbolj pri srcu mi je celoten team, pri tem ne mislim samo vas v pisarni, ampak naših več kot 100 aktivnih učiteljev po celi Sloveniji. Najbolj všeč mi je prav delo z ljudmi, vsakodnevni stik z njimi, skupaj doživljati največje uspehe in včasih seveda tudi padce. Iti čez dobro in slabo skupaj do največjih uspehov!

  Tudi sama si bila učiteljica nemščine dve leti?

   

  Ko vidim naše zagrete in profesionalne učitelje in učiteljice, me vedno znova premami, da bi šla nazaj za kateder. Vedno bom mnenja, da je najlepša stvar prenašati znanje naprej. Najlepša in hkrati najtežja. Res so carji, ti naši učitelji! Učitelj mora biti res vse: profesionalec na svojem področju, pravi karakter, oseba, ki ji ne dela težav javno nastopanje in včasih tudi… psihoterapevt.

  “Več jezikov obvladaš, več sveta obvladaš.”

  Urška, vodja izobraževanj

  Urška Plevnik 2
  Urška Plevnik 4
  Urška Plevnik 3

  Macht Deutsch wirklich Spaß? Zakaj ravno študij germanistike in potem pedagoške nemščine? Zakaj jeziki?

   

  Že od malih nog sem vedno gledala nemške programe na televiziji. Super RTL je imel vedno bolj zabavne risanke kot Živžav in do danes se ni nič kaj spremenilo. Še vedno najrajši gledam nemške programe in prijatelji me še vedno čudno gledajo, ko rečem, da George Clooney nima pravega glasu v kinu in da je sigurno Nemec po duši.

  Odločila sem se za študij germanistike v Ljubljani, ki mi je dal ogromno širino glede kulture in literature. Vsekakor potrjujem tezo: “Več jezikov obvladaš, več sveta obvladaš.” Premalo cenimo znanje tujih jezikov, kar se mi zdi škoda. Da popolno obvladaš jezik, pa študij ni dovolj. Potrebno je ogromno vaje, predanosti in želje po perfekciji, ki pa jo dosežeš samo s trudom in trdim delom.

   

  #instagram

  Ste vedeli, da Urška skrbi tudi za vsebino našega Instagram profila?

  In ja! Deutsch lernen macht Spaß. Potrjeno!

  Najraje se jezika učim na potovanjih. Vsakoletno si zadam cilj obiskati vsaj eno nemško mesto. Zaljubljena sem v Berlin in vedno bom. Odprtost ljudi, dobra hrana, ekscentričnost mode in znamenitosti me vedno znova očarajo.

  Če je Berlin moja največja ljubezen, je mesto München moj ljubimec. Babica stanuje v Münchnu, zato vsak oktober skočim v svoj dirndl in spijem preveč piva na Oktorberfestu.

  Za zaključek…

   

  Vsekakor sem ponosna na vse, kar sem že dosegla. Še bolj pa se veselim novih projektov, velikih in malih taskov, vsakega boljšega jutri in definitivno ogromno smeha in bedarij pri Jezikovni Akademiji.

  Prispevek je pripravil/a:

  Matija
  Matija je soustanovitelj in direktor Jezikovne Akademije. Po izobrazi je diplomirani sinolog in profesor geografije, a multipraktik in tehnični navdušenec po praksi. Ponosen je na svojo ekipo sodelavcev in učiteljev, še bolj pa na svojo družino. Preberi več o Matiji | Preberi ostale Matijeve prispevke