germany-kiosk-line-4481

Zakaj se odločiti za tečaj nemščine?

Ste se kdaj vprašali, zakaj bi se nekdo odločil za tečaj nemščine? Za učenje jezika, ki čudovitemu pravljičnemu bitju nadene… no, zelo ne-ljubko ime:

Hecno, kajne? Pa vendar nemško govori okrog 150 miljonov ljudi, kar nemščino uvršča med največje svetovne jezike. Poleg Nemčije in Avstrije, nemško govorijo še v Lihtenštanju, delu Švice in Luksemburgu, kot tudi v severni Italiji, vzhodni Belgiji, na Nizozemskem, na Danskem, v vzhodni Franciji, delih Poljske, Češke, Rusije in Romunije, itd.

Če še pripomnimo, da je Nemčija največje evropsko gospodarstvo in četrto največje svetovno gospodarstvo ter tretji največji izvoznik na svetu, hitro ugotovimo, da se nam lahko učenje nemščine dobesedno izplača.

Nemčija, dežela priložnosti.

Znanje nemščine lahko blagodejno deluje na vašo kariero in finančno stanje. Nemčija je namreč dežela blagovnih znamk, kot so Siemens, Volkswagen, BMW, Audi, Porsche, Hugo Boss, Mercedes-Benz in še in še.

Stopnja nezaposlenosti se iz leta v leto izboljšuje, v maju pa so dosegli še najnižjo stopnjo nezaposlenosti od leta 1990, rekordnih 5.2 odstotka. Tudi Japonci, ki imajo drugo najmočnejše gospodarstvo na svetu, se zavedajo poslovnih priložnosti, ki jih lahko prinese znanje nemškega jezika. Kar 68% japonskih študentov obiskuje tečaj nemščine oz. se uči nemščine v šoli.

Še kot zanimivost, več kot 100 Nobelovih nagrad je šlo v nemške roke, za dosežke na področju fizike, medicine, kemije, literature, itd. Med nagrajence spadajo tudi tisti, ki v Nemčiji niso živeli, so pa tam študirali. Lahko bi torej sklepali, da so nemške univerze na kar visokem nivoju.

No, ko že smo že pri univerzah. Ali ste vedeli, da imajo tam zelo nizke šolnine ali jih pa sploh nimajo? To pojasni, zakaj najdemo tam toliko znanstvenikov in raziskovalcev. Je pa res, da predavanja v veliki večini potekajo v nemškem jeziku, za vpis na univerzo pa potrebujete potrdilo, da vam jezik ne predstavlja težav. Certifikat lahko pridobite tudi v Sloveniji, imenuje pa se Goethe-Zertifikat, s stopnjami A1, A2, B1, B2, C1, C2.

Strokovnjaki z umetniško žilico.

Nemčija ni le dežela inženirjev, znana je tudi kot domovina številnih izjemnih umetnikov in filozofov.

Če začnemo kar pri klasični glasbi, verjetno ni junaka, ki še ne bi slišal za vsaj enega od naslednjih skladateljev: Mozart, Bach, Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann ali Wagner.

Ali pa mogoče za modernejše glasbene izvajalce, kot so Rammstein, Scorpions, Nena, Tokio Hotel, Kraftwerk, Peter Fox, Modern Talking?

Bi se želeli naučiti nemščine?

Smo vas uspeli prepričati? Pridružite se enemu izmed tečajev nemščine Jezikovne Akademije! Preprosto oddajte prijavo in v kratkem vas bomo kontaktirali za več informacij!

Poleg glasbenikov, poznamo še veliko izvrstnih pesnikov in pisateljev, kot so Goethe, Nietzche, Hesse, Kafka, Fromm, Frank, itd. Tu bi lahko naštevali v nedogled.

Z znanjem nemščine, bi vse te pisce lahko brali v njihovem maternem jeziku, torej v prvotnem zapisu, kjer se nič ne izgubi v prevodu in lahko zares občutite genialnost ter pestrost zapisanih besed.

Učenje nemščine.

Če vam angleščina ne povzroča preglavic, ste pri učenju nemščine pravzaprav naredili že prvi korak. Oba jezika, angleščino in nemščino, namreč uvrščamo med (zahodno) germanske jezike, kar pomeni, da si je veliko besed zelo podobnih – Bruder in brother, Wasser in water, Freund in friend, itd.

Vidite? Če se odločite za tečaj nemščine, boste zagotovo uživali in hitro napredovali, kar bo poskrbelo za še dodatno samozavest pri uporabi jezika. Z razliko od kitajščine, japonščine ali ruščine, pa nemščina uporablja latinico, tako da se vam ne bo potrebno naučiti nove abecede oz. pisave, le mogoče nekaj novih črk, kot so ä, ö, ü ali ß.

Fun fact: skoraj 6% svetovnih spletnih strani je v nemškem jeziku.

Si lahko predstavljate, koliko je to? Že samo v Nemčiji je nekje 70 miljonov uporabnikov interneta (brez ostalih nemško govorečih držav), če gledamo pa samo spletne strani, ki imajo končnico .de, je le-teh vsaj 15 miljonov. To jih uvršča na drugo mesto, vodi pa seveda .com, ki zaenkrat še nima konkurence.

Najpopularnejše spletne strani s končnico .de so google.de, amazon.de, ebay.de, mobile.de, itd.

Znanje nemščine bi vam torej odprlo vrata do čisto novega interneta! 🙂

Nemčija kot turistična atrakcija.

Do Nemčije se lahko zapeljete z avtomobilom in je tako primerna destinacija za krajši oddih ali ogled kulturnih znamenitosti. Še posebej vam bo všeč, če ste ljubitelji gradov, ki jih tam ne manjka. Najbolj znan je Neuschwanstein, ki se nahaja v Bavarskih alpah in je bil tudi navdih za znameniti Grad speče lepotice (Sleeping Beauty Castle) v Disneylandu.
Vsekakor vam priporočamo še ogled Brandenburških vrat, ki predstavljajo simbol mesta Berlin, zgrajena pa so bila leta 1791. Sestavljena so iz dvanajstih stebrov, na vrhu pa se v slavnostni kočiji vozi boginja miru.

Nikakor pa ne pozabite tudi na Berlinski zid, stolnico v Kölnu, stavbo Reichstag v Berlinu, dvorec Linderhof, Legoland, živalske vrtove, Black Forest, itd.

Upamo, da je bil ta prispevek poučen in da smo vas navdušili nad Nemčijo in njenim jezikom.

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2