Uporabne-angleške-besede-in-fraze-za-rezervacijo-hotela

Uporabne angleške besede in fraze za rezervacijo hotela

V marcu se običajno začne prvi val rezervacij za poletna dopustovanja. Celo tisti, ki načrtujemo jesenske dopuste, si v glavi že vrtimo globus in izbiramo možne destinacije. Načrtovanje dopusta v lastni organizaciji je lahko zabavno – pa tudi stresno, sploh če se spotaknemo ob jezikovne ovire.

Najbolj pomemben korak pri načrtovanju dopusta je rezervacija prenočišča. Na internetnih prostranstvih obstajajo številne spletne strani, preko katerih si lahko rezervirate hotelske sobe, hostelske pograde ali pa kar cela stanovanja, vendar pa se pogosto znajdemo v situaciji, ko nam spletne strani ne nudijo vseh informacij. Ker lahko telefonski klici predstavljajo prevelik izziv (in tudi strošek), je najbolj logična izbira, da izbranega ponudnika pocukamo za spletni rokav z e-poštnim sporočilom. Spodaj se nahaja vzorčno e-poštno sporočilo, na povezavi pa lahko najdete še slovarček uporabnih izrazov in fraz.

Dear Sir/Madam,

My name is Jelka Smrekar and I’d like to make a reservation. The reservation is for two people, the names are Jelka Smrekar and Bor Smrekar. We’ll need one double room, a non-smoking room please, with an en-suite bathroom with a shower (bath is also ok), internet access and air conditioning. Can you please let me know if the breakfast is included in the price? We’ll be arriving on February 30th and staying until April 1st. Our flight lands pretty late, so we would like to check-in at 11 p.m., is that ok? Also, if available, we’d like to reserve a sea-view room with a balcony.

Thank you and kind regards,

Jelka Smrekar

Še prevod:

Spoštovani gospod/gospa,

moje ime je Jelka Smrekar in želim rezervirati sobo. Rezervacija je za dve osebi, na imeni Jelka Smrekar in Bor Smrekar. Potrebovala bi dvoposteljno sobo, sobo za nekadilce prosim, z lastno kopalnico s tušem (lahko tudi kopalno kadjo), dostopom do interneta in klimatsko napravo. Mi lahko prosim poveste, če je zajtrk vključen v ceno? Prispela bova 30. februarja in ostala do 1. aprila. Ker pristaneva precej pozno, bi se želela prijaviti ob 23.00 uri, je to v redu? Poleg tega bi rada rezervirala sobo s pogledom na morje in balkonom, če je na voljo.

Hvala in lep pozdrav,

Jelka Smrekar

Klasičen e-pozdrav v primerih, ko nismo prepričani, kdo je naslovnik, je Dear Sir/Madam, poslovimo pa se z vljudnim Thank you and kind regards, nakar se s celim imenom podpišemo. Ne pozabite napisati začetnega in končnega datuma nastanitve!

Za prenos seznama uporabnih besed in fraz pri rezervaciji hotela se vpišite spodaj in poslali vam ga bomo v vaš nabiralnik:
Prenos: uporabne fraze za rezervacijo hotela

Ahhhh… že diši. Po morju, kremi za sončenje in poletnih večerih. Samo zaprite še oči, zavrtite svoj globus in …

–          Za vas je o poletju in razgledu na morje sanjala prevajalka in učiteljica angleščine Sanja Struna.

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2