Ugotovite-kakšen-je-vaš-slog-učenja

Ugotovite, kakšen je vaš slog učenja

Ste se kdaj vprašali, zakaj vam je šlo v šoli pri nekaterih predmetih bolje, kot pri ostalih? Ali zakaj si nekatere stvari zapomnite veliko lažje in hitreje? Zakaj si v spomin z lahkoto prikličete obraze ljudi, ki ste jih spoznali, nikakor pa se ne morete spomniti njihovih imen?

Odgovor na ta vprašanja se najverjetneje skriva tudi v vašem slogu učenja, ki vpliva na to, kako razumete podatke in rešujete miselne uganke.

Zamisel o različnih slogih učenja so znanstveniki razvili v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so prišli do spoznanja, da podatke sprejemamo, razumemo in si jih zapomnimo s pomočjo različnih miselnih vzpodbud – nekateri si informacije lažje zapomnimo, če jih vidimo (vizualni ali vidni tip), drugi jih moramo predvsem slišati (avditivni ali slušni tip), za tretje pa je pomebno, če se naučenega lahko “dotaknejo”, oziroma preizkusijo sami (kinestetični ali gibalni tip).

Vsak izmed nas tudi pri učenju tujih jezikov posega po različnih metodah in navadah, ki jih lahko pripišemo vsem trem tipom učenja. A eden izmed njih običajno prevladuje. Zavedanje lastnega “dominantnega” sloga učenja vam bo pomagalo, da se boste učenja tujega jezika lotili na način, s pomočjo katerega si boste besedišče, slovnico in fraze z lahkoto zapomnili in s tem skrajšali čas in količino vloženega truda in se še hitreje razvili v samozavestnega govorca.

Vas zanima, kateri je vaš prevladujoči slog učenja? Odgovor je na dlani. Odgovorite na 15 preprostih vprašanj, rezultat pa vam bo razkril, kako se lahko učenja tujih jezikov lotite na za vas najustreznejši način.

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2