Učenje angleščine bolj IN kot še nikoli! Read all about it!

Spoznajte 10 razlogov zakaj si razširiti obzorja znanja in postati mojster jezika ter spoznavati druge kulture, kljub temu, da vsi poznamo in uporabljamo past tenses in if clauses!

Učenje angleščine na jezikovnem tečajuEnglish is the official language of 53 countries.

Svet je velik in bolj odprt za nove priložnosti, kot si predstavljamo. V 53 angleško govorečih državah sveta je skoraj neskončno število ljudi, s katerimi lahko ustvarimo osebne in profesionalne odnose, če si le dopustimo možnost in priložnost, da se od njih naučimo nekaj novega. Kako pridemo do tega? Just learn to speak up and mingle!

English is the most commonly spoken language in the world.

Fun fact! Ali ste vedeli, da vsak peti človek na svetu govori ali vsaj razume angleško? Spremenimo statistiko in ne ostanimo med prvimi četrtimi.  

English is the language of science, of aviation, computers, diplomacy, and tourism.

Znanje angleščine poveča možnosti zaposlitve v mednarodnih podjetjih, tako doma kot v tujini. Znanje angleščine ni več pomembno samo za življenje zunaj naših meja, ampak je bistvenega pomena tudi v naših domovih, na kavču in v pisarni. S tem, ko se nam svet neustavljivo približuje, je prav, da ga pričakamo pripravljeni na pol poti.  

Skupinski tečaj angleščine - knjižnicaEnglish is the language of the media industry.

Če govorimo angleško, se nam končno ni več treba posluževati Google prevajalnika med sestankom in emm, khm in druga mašila zamenjajo tekoča angleščina in dober vtis. Pa ne samo v službi, tudi med branjem najljubše knjige, poslušanju priljubljene pesmi in ogleda TV serije bodo dvomi o pomenu pozabljeni, ostane le užitek.

English is based on a simple alphabet and it is fairly quick and easy to learn compared to other languages.

Naj strah pred drugačnostjo v abecedi ne postane izgovor, da ne začnemo z učenjem angleščine. Ta jezik ima enega najlažjih načinov pisanja in izgovorjave in je zato tudi enostaven in hitro učljiv. Napredek opazimo zelo hitro in učenje tako postane zabava, diskutiranje pa mala malica!

English is not only useful – it gives you a lot of satisfaction. Making progress feels great. You will enjoy learning English, if you remember that every hour you spend gets you closer to perfection.

Če smo vedoželjni in uživamo v napredku, je učenje angleščine logičen korak do perfekcije. Zakaj samo govoriti, če lahko jezik obvladamo in mojstrujemo.

Since English is spoken in so many different countries there are thousands of schools around the world that offer programmes in English.

Znanje tujega jezika nam ponuja tudi priložnost šolanja in dodatnih izobraževanj v državah, kjer brez znanja angleščine prej ne bi imeli možnosti. Naj nas tako mali koraki ne omejujejo pri izkoriščanju našega polnega potenciala.

English can be a daily hobby and a challenge.

Ne pustimo, da naši možgančki stagnirajo. Privoščimo jim trening in odmor od našega vsakdana. Naj bo telovadba tudi miselna.

Because it’s fun!

S tem, ko se učimo angleško, spoznavamo tudi nove kulture. Naj nam sodobna povezanost sveta ne odreče priložnosti, da raziščemo še tako skrite kotičke novih krajev, odlične hrane in še tako komičnih napak in zapletov pri izgovorjavi, ki lahko postanejo le dobre anekdote ob kozarcu vina s prijatelji.

Fact #10: English just got real.

Let’s speak English! Smo vas uspeli prepričati? Pridite in se pridružite našemu tečaju angleščine!

Za vse informacije smo vam z veseljem na voljo na telefonsko številko 070 795 792 oz. preko maila  info@jezikovna-akademija.si

Polona Parežnik in Urška Plevnik

Prispevek je pripravil: