učenje tujih jezikov

TOP 5 destinacij za učenje tujih jezikov

Koliko časa si že govorite, da se boste to leto pa res naučili novega tujega jezika? Prenehajte oklevati in začnite planirati. Učenje tujih jezikov ni lahko, saj zahteva veliko predanosti in motivacije. Če vam zaprtost med štiri stene učilnice ne odgovarja, imamo za vas rešitev. Vse kar potrebujete je avanturistična žilica in čas.

Želite to poletje doživeti nekaj popolnoma novega? Se odpraviti na drug konec sveta, doživeti popolnoma novo kulturo, okuse in skovati prijateljstva ter se hkrati naučiti nekaj, kar bo z vami ostalo vse življenje? Zakaj potem ne bi združili potovanje in učenje tujih jezikov na enem mestu?

Namesto, da se letošnje poletje ponovno odpravite v vam že domače mesto ali destinacijo, stopite iz svoje cone udobja, iz omare povlečite zaprašen kovček, ga napolnite zgolj z osnovnimi potrebščinami in oblačili ter si rezervirajte enosmerno letalsko karto na drugi konec sveta.

Na Jezikovni Akademiji smo za vas poiskali top 5 poletnih destinacij za učenje tujih jezikov, kjer se boste potopili v tuji jezik in novo kulturo.

JEZIKOVNO POTOVANJE: NAJBOLJŠI NAČIN ZA UČENJE TUJIH JEZIKOV

Za mnoge ljudi je najboljši način za učenje tujih jezikov preživljanje časa v državi, kjer je jezik, ki se ga želijo naučiti, materni jezik. Vendar je izbira pravega mesta in države za učenje tujih jezikov lahko težavna. Najprej se morate odločiti, kateri jezik se želite naučiti ali ga izboljšati, potem pa določiti, katero mesto vam bo zagotovilo pravo mešanico izziva in zabave.

Vendar jezikovno potovanje ne služi zgolj učenju tujega jezika. Je spoznavanje tuje kulture, življenjsko učenje in odkrivanje samega sebe. Ljudje in trenutki, ki jih boste tekom jezikovnega potovanja doživeli, bodo z vami ostali do konca življenja.

CAPE TOWN

Drugo največje mesto Južnoafriške Republike, očarljivi Cape Town, je čaroben kraj, ki prav tako ponuja odlično priložnost za učenje angleščine, medtem ko si lahko ogledate ikonične afriške safarije in zatočišča divjih živali. Cape Town je svetovljansko in moderno mesto, kjer dolgčas ne obstaja ter perfektno izhodišče za obisk številnih južnoafriških narodnih parkov in iskanje divjih živali. Obujte svoje pohodniške čevlje in osvojite ikonični Table Mountain ali pa se vkrcajte na barko ter opazujte velike bele morske pse; Cape Town vas ne bo razočaral.

Cape Town je izvrstna lokacija za učenje tujih jezikov, saj ima Južna Afrika kar 11 uradnih jezikov.

CAPE TOWN

VALENCIJA

Evropska top destinacija za učenje tujih jezikov to poletje je nedvomno Valencija. Tretje največje špansko mesto in dom znamenite paelle, Valencija je dom mnogim rečem, ki tuje turiste vabijo v Španijo: mesto ima živahno starodavno središče s stičiščem čudovitih ozkih ulic, srednjeveško arhitekturo in energično vzdušje mladih, ki mesto drži na nogah, vse do zgodnjih jutranjih ur.

Valencija se nahaja tik ob Sredozemskem morju, tako da je lenarjenje na širokih peščenih plažah in uživanje v izjemnih okusih zagotovljeno. Dobra plat Valencije so odprti domačini, ki radi spoznavajo tujce, zato učenje španščine ni težavno. Odpravite se v bohemski Barrio del Carmen, naročite hladno cervezo in spoznajte domačine.

valencia

PERU

Se želite naučiti španščine, vendar bi radi odpotovali izven Evrope? Potem je Peru pravšnji za vas. Peru se nahaja na vzhodni obali južnoameriške celine ob Pacifiku. Je edinstvena, multikulturna in barvita država polna kontrastov, ki pridejo na plan ob odkrivanju njegove raznolike kulture, zgodovine, naravnih lepot, kulinarike in slovitih znamenitosti, kot so inkovska citadela Machu Picchu, jezero Titicaca in del amazonskega pragozda.

Peru je izvrstna lokacija za učenje španščine za vse oboževalce narave in športa, ki radi stopijo izven svoje cone udobja. Angleščina ni splošno razširjena, kar pomeni, da boste bili »prisiljeni« govoriti špansko. Središče države, živahna metropola Lima, je dober kraj za nadaljno raziskovanje države in bivanje.

PERU

VANCOUVER

VANCOUVER

V Vancouvru se ne boste naučili le jezika. Eno izmed najlepših kanadskih mest dolguje svoj sloves in dobro ime odlični lokaciji; ujet med čudovito zeleno obalo Britanske Kolumbije in vznožjem osupljivimi zasneženimi gorami. Komzmopolitski Vancouver vas bo prevzel, še posebej če ste ljubitelji športa in neokrnjene narave, ki ga obkroža.

Ker stereotipi o Kanadčanih kot vljudnih in prijaznih ljudeh povsem držijo, bodo z vami z veseljem klepetali ure in ure, izmenjevali zgodbe o hokeju in hladnih belih zimah, dokler vaša angleščina ne bo popolna.

BORDEAUX

Vino, vrhunska kulinarika in odlično vreme skozi vso leto; ni stavka, ki bi bolje opisal to očarljivo francosko mesto. Bordeaux je starodavno mesto v jugozahodni Franciji, ki se vedro razteza ob reki Garonne. Preživite svoje popoldneve na živahni ulici Sainte-Cathrine v čudovitem središču mesta, povzpnite se na srednjeveški zvonik Saint-Michel in si oglejte prekrasen pogled na mesto ali pa pobegnite od mestnega vrveža v botanične vrtove.

Bordeaux je naravnost popolna destinacija za učenje francoščine, saj združuje vse, kar ljudje obožujejo o francoski kulturi – brez vrtoglavih cen in prepolnih ulic Pariza.

BORDEAUX

Menite, da niste dovolj pripravljeni, da se odpravite na jezikovno potovanje na drug konec sveta?

Vpišite se na jezikovni tečaj na Jezikovni Akademiji in se opremite z znanjem, ki ga boste v tujini potrebovali.

Poletna konverzacija

Utrdite svoje znanje angleščine in nemščine s poletno konverzacijo v družbi naravnih govork iz Anglije in Nemčije.

Preberite več

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2