Pogosta vprašanja

[email protected]

O Jezikovni Akademiji • Kdo je ekipa Jezikovne Akademije?

  Jezikovna Akademija je sodobna jezikovna šola, ki smo jo ustanovili mladi podjetniki in jezikovni navdušenci, z namenom dvigniti kakovost poučevanja tujih jezikov v Sloveniji. Pri zagotavljanju najkakovostnejših tečajev nam pomagajo učitelji tujih jezikov in naravni govorci. • Kdo so učitelji?

  Učiteljsko ekipo Jezikovne Akademije sestavljajo usposobljeni, dinamični, prilagodljivi in visoko motivirani učitelji, predani svojemu delu. Sodelujemo s številnimi učitelji iz različnih slovenskih krajev in z naravnimi govorci iz tujine. Vsi naši učitelji so ustrezno jezikovno in pedagoško podkovani in imajo izkušnje s poučevanjem tujih jezikov. Več o naših učiteljih si lahko preberete tukaj. • Kje se nahajate?

  Glavna pisarna Jezikovne Akademije se nahaja na Valjhunovi ulici 11 v Ljubljani za Bežigradom, jezikovne tečaje pa izvajamo v kar 14 večjih krajih po vsej Sloveniji. To je največ med vsemi jezikovnimi šolami v državi! Točne lokacije in zemljevide si lahko ogledate tukaj. • Kdaj je odprta glavna pisarna?

  Na kavi (imamo super italijanski espresso) in pogovoru se lahko oglasite vsak delavnik med 8:00 in 16:00. • Kako pridem do vas?

  Glavna pisarna Jezikovne Akademije se nahaja na Valjhunovi ulici 11 v Ljubljani. Do nas lahko pridete z avtomobilom, in parkirate kar pred vhodom! Glavna železniška in avtobusna postaja sta samo 300 m stran, k nam pa vozijo avtobusi linij LPP 6, 7, 8, 11, 13, 14, 19, 20, 3g, 12 in 22.
  Najbližji postaji Bicike(lj) se nahajata na Vilharjevi cesti in ob parku Navje. Več si lahko preberete tukaj. • Ali je pri vas mogoče parkiranje?

  Na sedežu Jezikovne Akademije na Valjhunovi 11 je parkiranje mogoče neposredno pred vhodom v stavbo. Prve pol ure lahko parkirate brezplačno, po 17:00 uri pa je brezplačno parkiranje mogoče v nesposredni bližini Linhartove ceste, v Župančičevi jami ali v okolici Gimnazije Bežigrad. Na ostalih lokacijah, kjer izvajamo jezikovne tečaje, je brezplačno parkiranje prav tako mogoče pred stavbo ali v neposredni bližini. Več si lahko preberete tukaj.

O skupinskih ali individualnih jezikovnih tečajih


 • Kdaj potekajo tečaji?

  Redni skupinski tečaji večinoma potekajo enkrat tedensko po 3 učne ure (45 minut) v popoldanskem ali večernem času, v skupine pa vpisujemo skozi vse leto. Natančne termine razpisanih tečajev si lahko ogledate tukaj.


 • Kdaj se lahko vpišem v tečaj?

  V redne skupinske tečaje se lahko vpišete vsak mesec od septembra do junija – smo edina jezikovna šola v državi, ki vam omogoča vpis vse leto! Poiščite ustrezen tečaj in termin.


 • Kje potekajo tečaji?

  Redni skupinski tečaji v Ljubljani potekajo na sedežu podjetja na Valjhunovi 11 za Bežigradom ali na drugih lokacijah v bližini. Poleg Ljubljane tečaje izvajamo še v 13 večjih krajih po Sloveniji.
  Več o lokacijah si lahko preberete tukaj.


 • Katere jezike se lahko učim pri vas?

  Pri nas se lahko učite kar 21 različnih jezikov! Najbolj priljubljena jezika sta angleščina in nemščina, sledijo pa jima španščina, italijanščina, francoščina in ruščina. Za te jezike redno razpisujemo termine skupinskih tečajev, za druge jezike pa lahko v primeru dovolj velikega povpraševanja pripravimo skupinske ali individualne tečaje. Več si lahko preberete tukaj.


 • Kakšne vrste tečajev ponujate?

  Pri nas se lahko jezika učite v skupini ali individualno. Ponudbo razpisanih skupinskih tečajev si lahko ogledate tukaj. Več o individualnih tečajih pa si lahko preberete tukaj.


 • Koliko časa traja tečaj?

  Kakor dolgo želite! Za zaključek posamezne stopnje je tečaj potrebno obiskovati 3 mesece. Sicer pa si dolžino jezikovnega izobraževanja lahko izbirate sami. Tečaj lahko obiskujete 3, 6 ali 9 mesecev, skupini pa se lahko pridružite tudi le za 1 mesec.


 • Kako poteka tečaj?

  Tečaj pri Jezikovni Akademiji poteka po ekskluzivni metodi hibridnega učenja, ki povezuje delo v učilnici z učenjem preko spleta ter vključuje elemente najsodobnejših didaktičnih metod in pristopov. Na srečanjih z učiteljem, ki potekajo enkrat tedensko po 3 šolske ure, se boste posvečali predvsem konverzaciji in razvijanju komunikacijskih spretnosti, slovnico in besedišče pa boste vadili in utrjevali s pomočjo spletne učilnice. Več o načinu dela si lahko preberete tukaj.


 • Ali ponujate tudi individualne tečaje?

  Poleg rednih skupinskih tečajev se lahko na Jezikovni Akademiji kadarkoli v letu vpišete tudi v individualni tečaj, kjer se termin, lokacija, vsebina, dinamika in gradiva popolnoma prilagodijo vašim željam in potrebam. Več o individualnih jezikovnih tečajih si lahko preberete tukaj.


 • Ali ponujate tudi tečaje za podjetja?

  Podjetjem, ki želijo svojim zaposlenim omogočiti znanja, potrebna za bolj kakovostno opravljanje dela, ponujamo individualno prilagojene pakete jezikovnih izobraževanj. Dodatne informacije najdete spodaj, več pa si lahko preberete tudi tu.


 • Koliko tečajnikov je v skupini?

  Povprečno število tečajnikov v skupini se giblje med 5 in 7. Majhne skupine omogočajo ravno pravšnjo mero konverzacije in nudijo pogoje za kakovostno izvedbo tečajev.


 • Kako zagotavljate kakovost tečajev?

  Kakovost jezikovnega izobraževanja in zadovoljstvo tečajnikov je za nas na prvem mestu, zato izvedbo tečajev ves čas spremljamo, učiteljem pa s pomočjo obzervacij pouka in s pripravo dodatnih izobraževanj omogočamo strokovni napredek. Zadovoljstvo naših strank redno preverjamo z anonimnimi elektronskimi vprašalniki, pri tem pa se trudimo, da tečaje in ostale storitve v največji možni želji prilagajamo njihovim željam. Če nas kdaj srečate v učilnici, se ne ustrašite, to je samo zato, da vašemu učitelju pomagamo, da bo še boljši.


 • Kaj so nivoji in stopnje znanja?

  Nivoji znanja tujih jezikov so definirani v Skupnem evropskem jezikovnem okvirju. Ta opisuje, česa vse se morajo osebe, ki se učijo jezikov, naučiti, da bodo uporabljale jezik za sporazumevanje, in katera znanja in spretnosti morajo razviti, da bodo lahko učinkovito delovale. Za doseganje znanja, potrebnega na posameznem nivoju, se je tujega jezika potrebno učiti različno število ur, zato so posamezni nivoji razdeljeni v manjše enote – stopnje. Več o nivojih in stopnjah znanja si lahko preberete tukaj.


 • Kako hitro napredujem iz enega nivoja oz. stopnje v drugega?

  Pri Jezikovni Akademiji posamezna stopnja obsega snov 36 učnih ur, ki jih tečajniki opravijo v 3 mesecih. Posamezen nivo znanja po Skupnem evropskem jezikovnem okviru sestavlja različno število stopenj. Razdelitev stopenj po nivojih si lahko ogledate tukaj.


 • Na podlagi česa me boste razporedili v skupino?

  Pri vpisu v tečaj najprej sami izberete okvirni nivo vašega predznanja, npr. A1, A2, B1 ali B2, ki ga lahko določite s pomočjo spletnega umestitvenega vprašalnika. V kratkem vas bodo poklicali naši prijazni učitelji in učiteljice, ki bodo s pomočjo kratkega telefonskega pogovora natančneje določili stopnjo vašega predznanja in vam pomagali izbrati najprimernejšo skupino. Telefonsko testiranje je popolnoma brezplačno in vam bo vzelo samo 5 minut časa, omogoča pa vam vpis v skupino, ki je najbolj primerna za vaše predznanje.


 • Po prvem srečanju sem ugotovil, da mi skupina ne ustreza. Kaj lahko storim?

  Če vam skupina oz. stopnja znanja ne ustreza, jo lahko po prvem srečanju brezplačno zamenjate in se skladno z razpoložljivimi prostimi mesti pridružite drugi skupini. To je naša garancija za vaše zadovoljstvo!


 • Kaj je spletna učilnica?

  Spletna učilnica Jezikovne Akademije je sodobno orodje, s katerim smo jezikovno izobraževanje popeljali na novo raven. Omogoča nam, da se pouk v učilnici lahko usmerja predvsem v konverzacijo, slovnične vaje in utrjevanje besedišča pa lahko tečajniki opravljajo samostojno prek spleta, kjerkoli in kadarkoli jim to najbolj odgovarja. V učilnici se lahko tako posvetite tistim delom učenja jezika, kjer zares potrebujete učitelja, vaje pa lahko opravljate sami – interaktivno. Več o prednostih spletne učilnice si lahko preberete tukaj.


 • Kakšna gradiva uporabljate?

  Pri nekaterih tečajih v učilnici uporabljamo učbenike, pri čemer smo še posebej pozorni, da izberemo najboljše, svetovno priznane in potrjene učbenike. Pri drugih tečajih uporabljamo skrbno pripravljena lastna gradiva. Poleg tega vsem tečajnikom, vpisanim v redne skupinske tečaje, omogočamo dostop do spletne učilnice, kjer so na voljo interaktivne vaje za utrjevanje slovnice in besedišča. Več o gradivih si lahko preberete tukaj.


 • Ali ponujate tudi tečaje za otroke?

  Tujih jezikov se pri nas lahko učijo tudi predšolski in osnovnošolski otroci. Njim so namenjeni tečaji angleščine, ki so razdeljeni po različnih nivojih znanja in starostnih skupinah. Več informacij najdete spodaj ali na naši spletni strani za otroke.

Prijava na skupinski ali individualni tečaj


 • Kako se lahko prijavim na tečaj?

  Celoten vpis v tečaj pri Jezikovni Akademiji poteka s pomočjo sodobnih spletnih aplikacij. V razpredelnici razpisanih tečajev enostavno izberite jezik, ki se ga želite učiti in nivo vašega predznanja, ki ga lahko določite s pomočjo umestitvenega vprašalnika. Vpišite svoje podatke in izberite željeno mesečno vezavo. V kratkem vas bomo poklicali in vas razporedili v primerno skupino. Če vam vpis preko spleta povzroča težave, nas pokličite na 070 795 792 in pomagali vam bomo pri vpisu.


 • Kdaj se lahko vpišem na tečaj?

  Za razliko od večine jezikovnih šol, ki vpis v tečaje izvajajo le dvakrat letno, se lahko na Jezikovni Akademiji skupini pridružite kadarkoli. Ponudbo aktualnih tečajev si lahko ogledate tukaj.


 • Kako vem, kateri nivo znanja izbrati?

  Pri vpisu v tečaj sami izberete okvirni nivo vašega predznanja, npr: A1, A2, B1 ali B2, ki ga lahko določite s pomočjo spletnega umestitvenega vprašalnika. V kratkem vas bodo poklicali naši prijazni učitelji in učiteljice, ki bodo s pomočjo kratkega telefonskega pogovora natančneje določili stopnjo vašega predznanja in vam pomagali izbrati najprimernejšo skupino. Več o nivojih in stopnjah znanja si lahko preberete tukaj.


 • Na spletu sem se prijavil na enega izmed razpisanih tečajev. Kaj sedaj?

  Po tem, ko ste oddali prijavnico na spletu, ste na navedeni elektronski naslov prejeli sporočilo s potrditvijo vaše rezervacije.
  Če sporočila niste prejeli, ne pozabite preverite mape z vsiljeno pošto ali map “Promocije” v nabiralniku Gmail – sporočilo se mogoče nahaja tam.
  Za potrditev rezervacije je potrebno v roku 3 dni od prijave poravnati prvo mesečno naročnino. Ko prejmemo plačilo prve mesečne naročnine, je vaša prijava potrjena. V kratkem vas bomo poklicali in skupaj z vami poiskali primerno skupino ter vas obvestili o vseh nadaljnjih podrobnostih tečaja. Pred začetkom tečaja boste o vseh informacijah še enkrat obveščeni po elektronski pošti.

Stroški in plačevanje skupinskega ali individualnega tečaja  • Koliko stane tečaj?

   Pri Jezikovni Akademiji ponujamo inovativen sistem mesečnih naročnin, ki nam omogoča, da tečaje nudimo po ugodnejših cenah kot večina jezikovnih šol v Sloveniji. Cena jezikovnega izobraževanja je odvisna od vezave, ki jo izberete ob vpisu na tečaj. Ponujamo možnost 6, 3 in 1-mesečne vezave. Daljša kot je vezava, nižji je strošek mesečne naročnine.

   Sistem vezave naročnine in s tem mesečnega plačevanja deluje podobno kot na primer nakup mobilnega telefona preko ponudnika mobilnih storitev: ta vam mobilno napravo ponuja po nižji ceni, v primeru da se za več mesecev zavežete k plačevanju mesečne naročnine. Mesečne naročnine za telefon pred iztekom naročniškega razmerja ne morete prekiniti, tudi če telefona ne uporabljate več. Enako je potrebno jezikovno izobraževanje plačevati do konca dogovorjenega obdobja, četudi tečaja ne obiskujete več. Od mesečne naročnine lahko odstopite zgolj pod pogoji, ki so opisani v splošnih pogojih poslovanja.  • Kje lahko plačam tečaj?

   Plačilo prve mesečne naročnine je potrebno opraviti pred začetkom prvega srečanja in sicer preko položnice ali v gotovini v glavni pisarni Jezikovne Akademije na Valjhunovi 11 v Ljubljani, vsak dan med 8.00 in 16.00. Vse nadaljne mesečne naročnine lahko prav tako poravnate po položnici ali v gotovini v glavni pisarni.  • Kdaj moram plačati tečaj?

   Plačilo prve mesečne naročnine je potrebno poravnati pred začetkom prvega srečanja, sicer tečaja ne morete obiskovati. Plačilo nadaljnjih mesečnih naročnin je potrebno poravnati najkasneje 10. dne v mesecu za tekoči mesec.  • Kako deluje sistem mesečne naročnine?

   Za razliko od večine jezikovnih šol, pri katerih je znesek tečaja potrebno poravnati v naprej, vam pri Jezikovni Akademiji omogočamo mesečno plačevanje tečaja, ki lahko občutno zmanjša končni znesek celotnega tečaja. Sistem mesečne naročnine deluje podobno kot na primer nakup mobilnega telefona preko ponudnika mobilnih storitev: ta vam mobilno napravo ponuja po nižji ceni, v primeru da se za več mesecev zavežete k plačevanju mesečne naročnine. Mesečne naročnine za telefon pred iztekom naročniškega razmerja ne morete prekiniti, tudi če telefona ne uporabljate več. Enako je potrebno jezikovno izobraževanje plačevati do konca dogovorjenega obdobja, četudi tečaja ne obiskujete več. Od mesečne naročnine lahko odstopite zgolj pod pogoji, ki so opisani v splošnih pogojih poslovanja.  • Ali lahko plačilo tečaja poravnam tudi v enkratnem znesku?

   Seveda. Ob tem pa si pridobite še dodaten popust!
   Pri vezavi za 3 mesece vam plačilo v enkratnem znesku prinese dodatnih 20 evrov popusta, pri vezavi za 6 mesecev vam ob plačilu v enkratnem znesku nudimo popust v višini 30 evrov.  • Ali je mogoče tudi plačilo preko trajnega naloga oz. direktne obremenitve SEPA?

   Plačilo vaše mesečne naročnine je mogoče tudi preko trajnega naloga oz. direktne obremenitve SEPA. Vse kar morate storiti je, da na naslednji povezavi vpišete svoje podatke. Nekdo iz naše ekipe vas bo poklical in odgovoril na vaša morebitna vprašanja. Na tečaju ali v naši pisarni boste nato izpolnili obrazec za plačilo preko direktne obremenitve SEPA, s katerim boste Jezikovno Akademijo pooblastili, da vaš tekoči račun mesečno bremeni za znesek mesečne naročnine.  • Kaj je vključeno v ceno tečaja?

   Naročnina na paket jezikovnega izobraževanja vključuje:
   – Sodoben tečaj pod vodstvom usposobljenega učitelja.
   – Interaktivna gradiva v spletni učilnici.
   – Potrdilo o zaključeni stopnji.
   *Učbeniki in gradiva, ki jih uporabljamo pri pouku, niso vključeni v ceno tečaja.  • Koliko stanejo gradiva?

   Učbeniki in gradiva, ki jih uporabljamo pri pouku, niso vključeni v ceno tečaja. Strošek je odvisen od cene gradiv na tržišču, trudimo pa se, da znesek ni previsok. O točnem strošku za gradiva vas bomo dovolj zgodaj, pred začetkom tečaja obvestili. Učbenik vam priskrbimo mi, običajno pa z njim delate več kot eno stopnjo.  • Ali ponujate dodatne ugodnosti pri vpisu?

   Da. Pri vpisu vam nudimo še dve možnosti za prihranek:
   Pri vpisu v tečaj lahko dodatno prihranite, če mesečne naročnine poravnate v enkratnem znesku. Pri vezavi za 3 mesece vam plačilo v enkratnem znesku prinese dodatnih 20 evrov popusta, pri vezavi za 6 mesecev vam ob plačilu v enkratnem znesku nudimo popust v višini 30 evrov, pri vezavi za 9 mesecev in plačilu vseh mesečnih naročnin naenkrat pa vam 10. mesec podarimo.
   Če se na tečaj vpišete skupaj s prijateljem ali družinskim članom, vama pri vpisu podarimo 40 evrov bonusa.  • Tečaja ne morem več obiskovati. Kaj lahko storim?

   Ob vpisu v tečaj ste sklenili naročnino z vezavo za določeno obdobje, zaradi katere ste tudi dobili popust na osnovno ceno, tečaj pa ste namesto v enkratnem znesku lahko plačevali v obliki mesečne naročnine. Predčasno prenehanje obiskovanja tečaja in s tem prekinitev plačevanja mesečne naročnine pred pretekom sklenjene vezave je tako mogoče pod pogoji, opisanimi v splošnih pogojih poslovanja. Če za predčasno prekinitev sklenjene vezave obstojajo utemeljeni razlogi, nas morate o njih pisno obvestiti in predložiti ustrezna dokazila.
   V nasprotnem primeru lahko izberete eno od naslednjih možnosti:
   – Odlog v plačilu naročnine v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja.
   – Prenos naročniškega razmerja na drugo osebo.
   – Obiskovanje tečaja v dogovorjenem obsegu ali prošnja za pridružitev drugi skupini, katere urnik vam bolj ustreza.  • Ali lahko obiskovanje tečaja prekinem pred iztekom obdobja, za katerega sem se odločil pri vpisu?

   Ob vpisu v tečaj ste sklenili naročnino z vezavo za določeno obdobje, zaradi katere ste tudi dobili popust na osnovno ceno, tečaj pa ste namesto v enkratnem znesku lahko plačevali v obliki mesečne naročnine. Predčasno prenehanje obiskovanja tečaja in s tem prekinitev plačevanja mesečne naročnine pred pretekom sklenjene vezave je tako mogoče pod pogoji, opisanimi v splošnih pogojih poslovanja. Če za predčasno prekinitev sklenjene vezave obstojajo utemeljeni razlogi, nas morate o njih pisno obvestiti in predložiti ustrezna dokazila.

>

O tečajih za podjetja


 • Kakšne vrste tečajev za podjetja ponujate?

  Za podjetja organiziramo skupinske in indiviudualne tečaje ter specializirane delavnice, ki se v celoti prilagodijo željam in potrebam podjetja. Več o poslovnih programih si lahko preberete tukaj.


 • Kdaj in kje potekajo poslovni tečaji?

  Termini in lokacija tečajev se popolnoma prilagajajo potrebam podjetja. Pred začetkom tečaja bomo z vami uskladili dolžino trajanja tečaja, termine in lokacijo izvedbe. Tečaji lahko potekajo v prostorih vašega podjetja ali na našem sedežu.


 • Katere so glavne prednosti poslovnih tečajev pri Jezikovni Akademiji?

  Program tečaja je v celoti prilagojen potrebam podjetja, posamezne učne ure pa sproti prilagajamo željam udeležencev. Tečaj je lahko usmerjen v splošni jezik ali pa se program posveča ožjim področjem, kot so poslovni stik (npr. vodenje sestankov in predstavitev podjetja, pisanje elektronskih sporočil in telefonski klici), poslovna komunikacija (samozavestno govorno izražanje, pogajanja, javno nastopanje) in strokovno besedišče (strokovno in tehnično besedišče v prodaji, turizmu, gostinstvu, transportu, medicini, farmaciji …).
  V ceno tečaja so že všteta vsa učna gradiva, interaktivna spletna učilnica za dodatno utrjevanje slovnice in besedišča, certifikat za udeležence ob zaključku tečaja, hkrati pa vam pred začetkom tečaja nudimo brezplačno svetovanje in optimizacijo paketa ter brezplačno predstavitveno srečanje.


 • Kam se lahko obrnem za dodatne informacije o poslovnih tečajih?

  Več o programih za podjetja si lahko preberete na naši spletni strani, za brezplačno svetovanje in izdelavo ponudbe pa se preko elektronske pošte [email protected] ali telefonske številke 070 757 688 lahko obrnete na Veroniko Zajc, vodjo poslovnih programov

O tečajih za otroke


 • Kakšne vrste tečajev za otroke ponujate?

  Od septembra do junija za predšolske in osnovnošolske otroke organiziramo tečaje angleščine po najsodobnejši metodi kombiniranega učenja. Več o tečajih za otroke si lahko preberete tukaj.


 • Kaj je kombinirano učenje?

  Pri poučevanju tujih jezikov po metodi kombiniranega učenja gre za poučevanje oz. učenje, pri katerem se spajajo tradicionalni pristopi in najsodobnejša informacijsko-komunikacijska tehnologija. Številne raziskave v zadnjih letih so pokazale, da je takšen pristop zaradi povezanosti sodobnega človeka z računalniško tehnologijo ne le edina prava in logična pot pri poučevanju tujih jezikov, temveč so strokovnjaki ugotovili, da so učenci, ki so del učenja opravili s pomočjo računalniške tehnologije, kazali večje zanimanje za učenje, bili za reševanje nalog bolj notranje motivirani, število ur, potrebnih za napredovanje na naslednjo stopnjo pa se je zmanjšalo za kar 30 do 40 odstotkov.


 • Kako poteka tečaj po metodi kombiniranega učenja?

  Jezikovni tečaj angleščine za otroke po metodi kombiniranega učenja poteka enkrat tedensko po 2 šolski uri. Posamezna srečanja so razdeljena v tri nivoje: predstavitev, vaja in utrjeavnje. V prvem delu otroci z uporabo sodobnega, starosti otroka posebno prilagojenega učbenika in učnih gradiv pod vodstvom za poučevanje otrok usposobljenega učitelja-pedagoga spoznavajo novo snov. V drugem delu otroci vadijo usvojeno snov. Vaja deloma poteka s pomočjo tradicionalnejših, a v sodobni pedagogiki priznanih pristopov, ki otroke aktivno vključujejo v proces učenja, deloma pa z uporabo računalniške tehnologije oz. elektronskih didaktičnih iger. Tretji del, ki otrokom pomaga zaokrožiti usvojeno znanje, je v večji meri namenjen ciljno usmerjenemu utrjevanju snovi s pomočjo računalniške tehnologije pod vodstvom učitelja.


 • Kaj so prednosti tečaja po kombinirani metodi?

  Pri metodi kombiniranega učenja gre za najsodobnejše pristope k poučevanju oz. učenju tujih jezikov, ki omogočajo hitrejši napredek in bolj trdno ter celostno znanje jezika. Hkrati otroci skozi učne ure še dodatno razvijajo slušne, govorne, bralne in pisne kompetence v angleščini, računalniške kompetence, socialne veščine, sposobnost reševanja problemov, sposobnost skupinskega dela ter posobnost samostojnega učenja. Tečaj punuja idelano razmerje med klasičnim načinom poučevanja in sodobnimi metodami, večjo motiviranost in vključenost otrok v učni proces, boljšo možnost nagovarjanja različnih tipov učencev in še bolj personaliziran pristop k poučevanju.


 • Za katero starost otroka je tečaj primeren?

  Tečaj je namenjen predšolskim otrokom od 4. leta starosti in osnovnošolski otrokom. Pri tem je tečaj razdeljen na različne stopnje, ki upoštevajo otrokovo starost in nivo njegovega predznanja. Stopnjo znanja preverimo s kratkim, sproščenim pogovorom z otrokom po telefonu ali v živo.


 • Kdo so učitelji?

  Učiteljsko ekipo Jezikovne Akademije sestavljajo usposobljeni, dinamični, prilagodljivi in visoko motivirani učitelji, predani svojemu delu. Tečaje za otroke vodijo za to posebej usposobljeni in izkušeni učitelji-pedagogi, ki znajo snov predstaviti primerno starosti otroka in obvladajo oblike ter metode zgodnjega poučevanja tujih jezikov. Več o naših učiteljih si lahko preberete tukaj.


 • Katera gradiva uporabljamo na tečaju?

  Na tečajih uporabljamo najsodobnejša gradiva univerze v Cambridgu, ki so jih razvili vodilni strokovnjaki na področju poučevanja otrok. Prepričali smo se, da gradiva dosegajo najvišje kakovostne standarde, ki bodo vašemu otroku omogočili optimalen napredek v znanju, hkrati pa se bo vaš otrok jezika naučil na zabaven in sproščen način.
  Učna gradiva so kombinacija Cambridgovih tradicionalnih, a sodobno zasnovanih učbenikov in elektronskih gradiv, do katerih otroci pod vodstvom učitelja dostopajo preko računalnika ali tablice. Naloge v elektronski obliki so oblikovane na zanimiv in otroku privlačen način, hkrati pa omogočajo neprestano doseganje novih ciljev in otroka z vedno novimi vsebinami motivirajo k napredku.


 • Koliko stanejo gradiva?

  Učbeniki in gradiva, ki jih uporabljamo pri pouku, niso vključeni v ceno tečaja. Strošek je odvisen od cene gradiv na tržišču, trudimo pa se, da ta ni previsok. O točnem strošku za gradiva vas bomo dovolj zgodaj, pred začetkom tečaja obvestili. Učbenik vam priskrbimo mi, običajno pa jih otroci uporabljajo celo šolsko leto.


 • Kakšno stopnjo znanja bo otrok dosegel?

  Skladno s stopnjami znanja po mednarodno uveljavljenem Skupnem evropskem referenčnem okvirju za jezike, jezikovni tečaji angleščine za otroke pri Jezikovni Akademiji pokrivajo nivoje znanja od A1 do B1.


 • Kaj otrok potrebuje za udeležbo na tečaju?

  Poleg učbenika bo otrok za udeležbo na tečaju potreboval tudi lasten računalnik ali tablico. Če otrok lastne naprave nima oziroma je ne more prinašati na tečaj, jo lahko za uporabo na tečaju najame pri nas. Strošek najema je 5,00 EUR na mesec.


 • Ali otrok ob koncu tečaja prejme certifikat o znanju jezika?

  Vsi otroci na koncu tečaja prejmejo potrdilo o obiskovanju tečaja z navedeno stopnjo znanja. Ker pa se zavedamo, da je v sodobnem času še posebej pomeben tudi formalen dokaz o doseženih kompetencah, smo tečaje oblikovali tako, da otroke pripravljajo tudi na opravljanje izpitov YLE univerze v Cambridgu. Po opravljeni stopnji lahko vašega otroka prijavimo na enega izmed izpitov, ki jih izvaja British Council v Ljubljani. Po uspešno zaključenem preverjanju bo vaš otrok pridobil mednarodno veljavni certifikat univerze v Cambridgu.
  * Strošek izpita ni vključen v ceno tečaja.


 • Kdaj potekajo tečaji za otroke?

  Tečaji angleščine za otroke potekajo enkrat tedensko po 2 učni uri (45 minut) v popoldanskem času, v skupine pa vpisujemo skozi vse leto. Natančne termine razpisanih tečajev si lahko ogledate tukaj.


 • Kdaj lahko svojega otroka vpišem v tečaj?

  Svojega otroka lahko v tečaj vpišete vsak mesec od septembra do junija – smo edina jezikovna šola v državi, ki vam omogoča vpis vse leto! Poiščite ustrezen tečaj in termin.


 • Kje potekajo tečaji?

  Tečaji potekajo v prijetno urejenih učilnicah na sedežu podjetja na Valjhunovi 11 za Bežigradom. Več si lahko preberete tu.


 • Katerih jezikov se lahko otroci učijo?

  Za otroke trenutno izvajamo tečaje angleščine.


 • Koliko otrok je v skupini?

  Povprečno število otrok v skupini se giblje med 5 in 7. Majhne skupine omogočajo pogoje za kakovostno izvedbo tečajev in možnost personaliziranega pristopa.


 • Koliko časa traja tečaj?

  Kakor dolgo želite! Posebnost vseh jezikovnih tečajev pri Jezikovni Akademiji je fleksibilnost vpisa in plačevanja. Ob vpisu lahko ibirate med tremi različnimi paketi učnih ur – otroci lahko tako na tečaj hodijo celo šolsko leto, ali pa le 2 meseca.


 • Koliko stane tečaj?

  Pri Jezikovni Akademiji ponujamo inovativen sistem paketov ur, ki nam omogoča, da tečaje nudimo po ugodnejših cenah kot večina jezikovnih šol v Sloveniji. Cena jezikovnega izobraževanja je odvisna od paketa, ki ga izberete ob vpisu na tečaj. Izbirate lahko med paketom 16, 32 ali 72 učnih ur. Daljši kot je paket, nižji je strošek mesečnega obroka. Znesek mesečnega obroka za posamezne pakete ur si lahko ogledate tukaj.


 • Kje lahko plačam tečaj?

  Plačilo prvega mesečnega obroka je potrebno opraviti pred začetkom prvega srečanja in sicer preko položnice ali v gotovini v glavni pisarni Jezikovne Akademije na Valjhunovi 11 v Ljubljani, vsak dan med 8.00 in 16.00. Vse nadaljne mesečne obroke lahko prav tako poravnate po položnici ali v gotovini v glavni pisarni.


 • Kdaj moram plačati za tečaj?

  Plačilo prvega mesečnega obroka je potrebno poravnati pred začetkom prvega srečanja, sicer otrok tečaja ne morete obiskovati. Plačilo nadaljnjih mesečnih obrokov je potrebno poravnati najkasneje 10. dne v mesecu za tekoči mesec.


 • Ali lahko plačilo tečaja poravnam tudi v enkratnem znesku?

  Seveda. Ob tem pa si pridobite še dodaten popust!
  Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko 070 795 792 ali nam pišite na [email protected]


 • Ali pri vpisu več kot enega otroka lahko pridobim dodaten popust?

  Da. Pri vpisu več kot enega otroka na isti ali drug tečaj vam nudimo 10-odstotni popust na vsakega naslednega otroka. Za več informacij nas pokličite na telefonsko številko 070 795 792 ali nam pišite na [email protected]


 • Na podlagi česa boste mojega otroka razvrstili v skupino?

  Pri vpisu na tečaj izberete starost vašega otroka in skupino, ki je za to starost primerna. Če bo potrebno, bomo otroka s pomočjo krajšega pogovora v živo ali po telefonu še dodatno testirali in s tem določili zanj primerno skupino. Pri oblikovanju skupin smo še posebej pozorni nato, da so skupine po starosti in nivoju predznanja čimbolj homogene.


 • Kako lahko svojega otroka prijavim na tečaj?

  Celoten vpis v tečaj pri Jezikovni Akademiji poteka s pomočjo sodobnih spletnih aplikacij. V razpredelnici razpisanih tečajev izberite starost otroka in primerno skupino. Vpišite podatke in izberite željeni paket ur. V kratkem vas bomo poklicali in vašega otroka razporedili v primerno skupino. Če vam vpis preko spleta povzroča težave, nas pokličite na 070 795 792, z veseljem vam bomo pomagali.


 • Na spletu sem svojega otroka prijavil/a na jezikovni tečaj. Kaj sedaj?

  Po tem, ko ste oddali prijavnico na spletu, ste na navedeni elektronski naslov prejeli sporočilo s potrditvijo vaše rezervacije.
  Če sporočila niste prejeli, ne pozabite preverite mape z vsiljeno pošto ali map “Promocije” v nabiralniku Gmail – sporočilo se mogoče nahaja tam.
  Za potrditev rezervacije je potrebno v roku 3 dni od prijave poravnati prvi mesečni obrok. Ko prejmemo plačilo prvega obroka, je vaša prijava potrjena. V kratkem vas bomo obvestili o vseh nadaljnjih podrobnostih tečaja. Pred začetkom tečaja boste o vseh informacijah še enkrat obveščeni po elektronski pošti.


 • Otrok tečaja ne more več obiskovati. Kaj lahko storim?

  Ob vpisu v tečaj ste se odločili za zakup določenega števila ur, zaradi česat ste tudi dobili popust na osnovno ceno, tečaj pa ste namesto v enkratnem znesku lahko plačevali v obliki mesečnih obrokov. Predčasno prenehanje obiskovanja tečaja in s tem prekinitev plačevanja mesečnih obrokov pred pretekom zakupljenega števila ur je tako mogoče pod pogoji, opisanimi v Splošnih pogojih poslovanja.. Če za predčasno prekinitev obstojajo utemeljeni razlogi, nas morate o njih pisno obvestiti in predložiti ustrezna dokazila.
  V nasprotnem primeru lahko izberete eno od naslednjih možnosti:
  Odlog v plačilu mesečnega obroka v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja:
  Prenos naročniškega razmerja na drugo osebo.
  Obiskovanje tečaja v dogovorjenem obsegu ali prošnja za pridružitev drugi skupini, katere urnik vašemu otroku bolj ustreza.


 • Ali priznavate izvajalca za izvensodno reševanje potrošniških sporov?

  V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov priznavamo izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, to je Odvetnica Živa Drol Novak, e-naslov: [email protected], telefon: 041 70 77 70.

^

Niste našli odgovora na vaše vprašanje?