ucenje-tujega-jezika-v-skupini-prednosti

Učenje tujega jezika v skupini – prednosti

Skupinski jezikovni tečaji – prednosti 

Poleg predmeta učenja je zelo pomemben sam način učenja.

Za vse, ki se učite tuje jezike, so ključnega pomena skupinski jezikovni tečaji in njihove prednosti, saj v skupini delite naučeno, ocenite raven svojega znanja, poiščete številne nasvete, informacije in podporo.

K prednostim in pozitivnim učinkom skupinskih jezikovnih tečajev pa nedvomno sodita tudi motivacija in zaupanje v lastno kompetentnost pri rabi tujega jezika.

1. Pomoč

Prednost skupinskih jezikovnih tečajev je predvsem pomoč. Pogosto ob nejasnosti, razlago ponudi kar eden izmed sotečajnikov. Tisti, ki je zastavil vprašanje, je dobil hitro in enostavno razlago, tisti, ki je pojasnil, pa si je to znanje še bolj vtisnil v spomin, saj je nekoga o tem poučil.

2. Hitreje spregovorite

Če ste se odločili za skupinski jezikovni tečaj, je ena izmed prednosti ta, da boste hitreje spregovorili v tujem jeziku. V skupini se tečajniki hitreje znebijejo treme. V prijetni družbi sotečajnikov se boste zagotovo sprostili, opogumili in celo dobili navdih.

3. Samostojnost

Skupinski jezikovni tečaji vzpodbujajo sporočanje lastnih misli in izkušenj s pomočjo naučenega. Pozitivni učinek tega je vaša samostojnost – ugotovili boste, da ste zmožni brez asistence sporočiti veliko količino informacije v tujem jeziku.

4. Vzpodbuda

Prednost skupinskih jezikovnih tečajev je prav tako vzpodbuda. Delo in učenje v skupini pomeni deljenje naučenega, ki je neposredno povezano tudi z vztrajanjem pri učenju, kar pa vas bo privedlo do željenega cilja – znanja izbranega tujega jezika. Če je nekomu uspelo, bo zagotovo tudi vam.

5. Nova prijateljstva

Še ena od mnogih prednosti skupinskih jezikovnih tečajev je, da marsikdaj prerastejo v dobra prijateljstva, saj med srečanji tečajniki pogosto delijo svoje osebne izkušnje, znanje, mnenja, misli in načrte.

Skupinski jezikovni tečaji na Jezikovni Akademiji so še vedno najbolj priljubljena oblika učenja tujih jezikov. Gre za prijetno, kakovostno, a hkrati cenovno ugodno izkušnjo. Najbolj priljubljeni so tečaji angleščine in tečaji nemščine, vpišete pa se lahko tudi na tečaj italijanščine, španščine, francoščine ali ruščine.

“Skupinski jezikovni tečaj je združitev prijetnega druženja s koristnim učenjem!“

-Luka, Celje

Skupinski jezikovni tečaji so primerni tako za tiste, ki ste na začetnem nivoju, kot tudi za tiste, ki želite nadgraditi svoje znanje in izkusiti napredek. Izkoristite prednosti skupinskih jezikovnih tečajev, spregovorite hitreje in bodite samozavestni pri rabi tujega jezika!

Ponudba skupinskih jezikovnih tečajev na Jezikovni Akademiji.

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!