Razmišljanje-Zakaj-je-jezikovni-tečaj-na-vrhu-mojega-seznama-novoletnih-zaobljub

Razmišljanje: Zakaj je jezikovni tečaj na vrhu mojega seznama novoletnih zaobljub

images3Dogodkov polno leto 2016 je za nami in pred nami se deviško razprostira leto 2017. Ste morda med tistimi, ki si na koncu starega leta zastavimo nove cilje za leto, ki prihaja? Veliko nas je takih, ki si v glavi (ali pa celo v pisni obliki) sestavljamo cele sezname s stvarmi, ki jih želimo v novem letu spremeniti ali doseči, pa naj bo to na osebni ali poslovni ravni. Zame se je na vrhu seznama znašel jezikovni tečaj. Zakaj, vprašate?

Korejščina mi je zelo ljuba, vendar mi še prepogosto zmanjka časa (in iskreno, tudi volje), da bi se usedla in učenju resno posvetila. V zadnjih nekaj letih sem sicer uspela doseči raven znanja, s katero se lahko z domačini vsaj osnovno sporazumevam, vendar je skorajda sramotno, da se sama – sploh kot učiteljica tujega jezika – še nisem uspela dovolj disciplinirati, da bi se lotila učenja na način, ki bi zadostoval, da bi se med svojimi potovanji v deželo kimčija in odličnih filmov lahko brez težav in z dvignjeno glavo z domačini sporazumevala tudi slovnično pravilno, brez občasnega mahanja z rokami, zardevanja in polomljenih stavkov. Do sedaj sem svoje znanje namreč gradila predvsem z gledanjem korejskih filmov in serij, hangulposlušanjem korejske glasbe ter z občasnimi študijskimi popadki, ko me je zajel dovoljšen val motivacije, da sem se usedla in se učila tudi po pet ur skupaj – nato pa se slovnice nisem dotaknila tudi po več tednov, ker “sem se zadnjič itak celo popoldne učila in danes res nimam časa.”

Tako sem se lani septembra ponovno znašla v Južni Koreji in se med komunikacijo, ki je potekala napol v polomljeni korejščini, napol pa v angleščini, v glavi konkretno okregala in odločila, da se po vrnitvi v Slovenijo lotim učenja korejščine na edini način, ki mi bo omogočil redno in organizirano učenje tako rabe jezika kot slovnice: s prijavo na jezikovni tečaj. In kaj predstavlja boljšo priložnost za začetek, kot pa novo leto? Tečaj korejščine se je tako znašel na vrhu mojega seznama novoletnih zaobljub.

Zakaj menim, da bo to spremenilo situacijo? Kot učiteljica angleščine sem do sedaj izvajala že več vrst tečajev in se tako še predobro zavedam, katere so njihove prednosti.

Če pripadate skupini tistih, ki jim manjka discipline in motivacije za učenje tujega jezika, so za vas prava izbira intermediate_class_at_shane_language_school_londonredni jezikovni tečaji – učenje v organizirani skupinah, ob točno določenih urah in na točno določen dan v tednu. Če ste taki kot jaz, vam bo pri rednem udeleževanju tečajev dodatno motivacijo zagotovilo že dejstvo, da ste izbrani tečaj plačali – zakaj ne bi investiranega denarja tudi izkoristili? Le malo je takih, ki si lahko privoščijo brezskrbno metanje denarja čez okno. Poleg tega boste na skupinskem tečaju spoznali druge učence, ki imajo iste cilje kot vi – na skupni poti do znanja si boste lahko še dodatno pomagali z medsebojno podporo. Vas skrbi, da bo snov na tečaju za vas prelahka ali pretežka? Na Jezikovni Akademiji izvajamo kratka in povsem neboleča testiranja (hehe), s katerimi zagotavljamo, da so vsi učenci umeščeni v skupine, ki ustrezajo njihovemu predznanju.

Ste morda na polno zaposleni in imate precej poln in prilagodljiv urnik? Odločite se lahko za individualen jezikovni tečaj, na katerem bo izbrani učitelj svoj urnik prilagodil vašim potrebam. Iste tečaje priporočamo tudi tistim, ki želijo izpopolniti svoje znanje samo na določenem področju, ali tistim, ki morajo svoje znanje izpopolniti v zelo kratkem času.

jezikovna-akademija-ekipaČe že imate vsaj osnovno znanje jezika, vendar ni priložnosti, da bi ga uporabljali, lahko svoje veščine še dodatno izpopolnjujete s tečajem konverzacije.

Če za napredovanje v službi ali prijavo na želeno delovno mesto potrebujete mednarodno priznan certifikat, s katerimi boste izkazovali svoje znanje jezika, pa se lahko pri nas prijavite na tečaje, ki so specifično zastavljeni kot priprava na izpite za certifikate Goethe in Cambridge.

Vas skrbi finančna plat? Jezikovna Akademija vam sedaj kot novost ponuja tudi izbor tečajev, ki so v akcijina naši spletni strani lahko tako najdete tečaje po resnično ugodnih cenah.

Še vedno niste prepričani, kateri jezikovni tečaj bi vam najbolj ustrezal? Na Jezikovni Akademiji vam ponujamo tudi priložnost, da se udeležite brezplačnega preizkusnega srečanja, na katerem boste spoznali ekipo in delovanje Jezikovne Akademije.

Le kaj je lahko boljše za uvrstitev na seznam novoletnih zaobljub kot učenje tujega jezika? Znanje tujih jezikov nam prinaša osebnostno rast, širi naša obzorja in naše kompetence postavlja v novo dimenzijo. Učenje tujega jezika – sploh ko se ga lotimo, ker smo se sami tako odločili – je namreč predvsem osebni izziv, ki nam prinaša samo dobre stvari – in večjo samozavest. Kot bi rekli v Koreji: 화이팅! – pogumno naprej, novim izzivom naproti!

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2