Novoletne zaobljube: Kako jih bomo zagotovo uresničili!

Napisal/a | 09. Jan 2020 | Blog, Zgodbe iz zakulisja

Nazaj na vse prispevke

Vstopili smo v novo leto!

Pred nami so številni novi izzivi in zanimiva doživetja. To je čas, v katerem se morebiti odločimo za spremembe v življenju in si začrtamo nove, še ne uresničene plane. Čez čas ugotovimo, da meseci neverjetno hitro bežijo. Primanjkuje nam časa, z zaobljubami neprestano odlašamo in že se približujemo koncu leta. To seveda ni namen novoletnih zaobljub.

Kako se zadeve lotimo pravilno?

 

Preden si zastavimo novoletne zaobljube, temeljito premislimo o naših dosedanjih vzponih in padcih. Najlaže bo, če vse svoje občutke in želje zapišemo na list papirja. Na podlagi tega si postavimo različna vprašanja, kot na primer: kako se počutim, ko pomislim o svojem uspehu oziroma neuspehu, kaj sem se iz vsega tega naučil, kako lahko stvari izboljšam? Na tej podlagi si zastavimo nove cilje. Najpogosteje je moč želje po spremembi pred novim letom najmočnejša. Zato veliki večini ljudi korak v novo leto pomeni preobrazba.

planiranje novoletnih zaobljub

Sami sebe poznamo najbolje. Pri zastavljanju zaobljub bodimo previdni, da si le teh ne zastavimo previsoko. Najučinkovitejša rešitev pri tem je, da ne razmišljamo samo o posamičnih zaobljubah, temveč o prihajajočem letu kot celoti. Zato si osnujmo grob plan. Seveda so stvari v življenju nepredvidljive, zato ne smemo obupati, če se nekatere stvari ne iztečejo, kot smo predvideli. Zasnova plana je začetek uresničevanja ciljev. Večji del, ki vodi celoten proces pa so želja, volja in vztrajnost. To je tisto, kar nas pripelje do rezultata.

Things to do

Najpogostejše novoletne zaobljube se pričnejo nekako takole:

 

Z novim letom…
  • pričnem hoditi v fitnes.
  • pričnem jesti bolj zdravo.
  • bom zamenjal službo.
  • bom pričel z učenjem novega tujega jezika.
  • bom več časa posvetil svoji družini.
  • bom odprt varčevalni račun in prihranil denar.
  • itd.
zdrava prehrana
Nova zaposlitev
Družina
telovadba

Lahko vam izdam svojo novoletno zaobljubo. Priznam, da se moja zaobljuba vleče že kar nekaj časa. Zdi se mi, da sem dobila odlično priložnost in voljo, da svojo zaobljubo tudi uresničim. Želim se naučiti nemškega jezika! Kot nalašč sem dobila priložnost za delo v podjetju, kjer se ukvarjajo z jezikovnimi tečaji. Kdo bi si mislil, kajne? Ponovno sem dobila motivacijo. Vselej moramo prisluhniti svojemu telesu in željam ter se ne siliti v nekaj, če tako ne čutimo. Seveda pa naj to ne bo izgovor za lenobo!

Uresničite svojo jezikovno zaobljubo!

Izbirate lahko med individualnimi tečaji, tandemskimi tečaji, skupinskimi tečaji in konverzacijo, ki je odlična izbira za tiste, ki že imate dobre osnove jezika, a se vam zatakne, ko je morate prosto govoriti ali pisati. Skupaj z našimi učitelji bomo poskrbeli, da bo vaša novoletna zaobljuba uresničena še to leto!

Torej, kaj smo se naučili?
Brez želje in volje ni uspešnih rezultatov, dobra organizacija pa je pri vsem tem samo še pika na i.

 

Vsem želim, da ste si izbrali zaobljube, ki jih boste v tem letu z veseljem uresničili! Držim pesti!

Prispevek je pripravil/a:

Avatar