LONDON-KLIČE

LONDON KLIČE!

Ta teden smo na kavo povabili našo drago učiteljico angleščine Silvijo Kuhar, ki je vedno polna zanimivih zgodb. Tokrat je Silvija z nami delila ekskluzivno reportažo njenega izleta v London. Na potovanje pa seveda ni odšla sama, pridružili so se ji namreč naši celjski tečajniki angleščine!

Silvijo smo zatorej povprašali, kako je prišlo od ideje do same izvedbe tega izleta, prosili pa smo jo tudi za kratek opis vsakega dneva, preživetega v angleški prestolnici.

POGLEJMO SI TOREJ UTRINKE S TEGA ČUDOVITEGA IZLETA!

Skupina tečajnikov Jezikovne Akademije, ki se uči agleščine v Londonu

“Aprila smo se celjski tečajniki odpravili na izlet v London. Za nami je nekaj čudovitih dni v Angliji in za vse je kriv predlog tečajnic, podan malo za šalo in malo zares. Torej 7 tečajnikov in jaz, velemesto, English all around us … the best! Ker v London nismo šli le na izlet, temveč tudi preizkusit svoje znanje angleščine, so (med drugim) morali tečajniki vsak večer prispevati eno besedo/besedno zvezo, s katero bi opisali dan. Pač ne morem iz svoje kože. ? Here we go …

Day 1

WORDS OF THE DAY: map of the tube, double decker, souvenirs, rush hour, a ticket, traffic, planning, the Underground

Na dan D smo pot začeli z dobro voljo in klepetom. Kljub temu, da se vsi tečajniki niso poznali med sabo, so se v trenutku ujeli. Bili smo res posrečeni, prava »pisana druščina«, in vedeli smo, da je pred nami čudovitih nekaj dni. Vsi smo srečno prispeli in nikogar nismo nikjer pozabili (še!), kar je bil dober znak. Po namestitvi in prvi skupni kavici smo naredili načrt (beri: povedala sem jim, kam gremo in kaj bomo videli ?). Najprej smo se odpravili proti Buckinghamski palači, se peš sprehodili po ulicah in se ustavljali v privlačnih trgovinicah ter obiskali še Piccadilly Circus, ki je najlepši zvečer. Na poti »domov« smo se ustavili še v trgovini in se utrujeni odpravili proti londonskemu domu. Po zaključnem klepetu v kuhinji, smo vsi skupaj »popadali« vsak v svojo posteljo.

Tečajniki angleškega jezika v LondonuDay 2

WORDS OF THE DAY: a tomb, a taxi, a bus, The Shard, magnificent, fast food, a market

Prebudile so nas budilke in dišeča kavica (Barcaffe iz Slovenije ??), ki nam jo je pripravil naš Ivan. Mimogrede, vsako jutro smo bile punce razvajane s »študentsko dozo« kave. Mestni potep se je tokrat začel na postaji Westminster. Odprl se nam je čudovit pogled na London Eye in seveda na Big Ben s parlamentom. Po vožnji s slavnim kolesom, smo si ogledali še notranjost Westminstrske opatije in se podali na peš ogled mesta, na sprehod ob Temzi. Mimogrede smo »skočili« še na double decker, ki nam je ustavil tik pred nosovi (saj daleč nas pa res ne more odpeljat, ne?). Bila je res nepozabna vožnja in seveda so padli tudi selfiji. Ujeli smo še tržnico, kjer smo malce razvajali svoje brbončice, nato pa se resnično podali na PEŠ ogled. ?Navdušili so nas »Črepinja« (The Shard) pa čeprav smo jo videli le od spodaj. Očarali so nas mostovi London Bridge, Tower Bridge in Millenium Bridge s Tate Modern ter St. Paul’s Cathedral. Ja, res je bil dolg dan in po vsem tem smo si vsi želeli le še v posteljo.
[/su_note]Obisk katedrale svetega Pavla v Londonu

Day 3

WORDS OF THE DAY: a platform, an eruption, lost on the Underground, in a hurry, a museum, a dinosaur, suspicious suitcases

Dan smo začeli v muzeju Madame Tussaud’s in ker smo spet imeli neverjetno srečo, nas je prijazna hostesa odpeljala mimo vrste, ki se je vila okrog zgradbe. Najbrž smo bili tako zelo simpatični … ? Tako smo prihranili veliko časa in se po ogledu sprehodili po Baker Street, pozdravili Sherlocka Holmsa in se odpravili proti muzejem (Natural History Museum, Victoria and Albert Museum). Čas je bil na naši strani, zato smo se odločili obiskati še Oxford Street, vendar smo na Piccadilly liniji predčasno izstopili zaradi sumljivih torb na nabito polnem vlaku. Ja, tudi to smo doživeli … na vlaku so bile torbe, ki glede na izgled niso sodile k nobenemu izmed bližnjih potnikov, zato smo se odločili pot nadaljevati peš. Ker pa je seveda prevladalo mišljenje »zakaj bi hodili, če se lahko peljemo«, smo hitro poiskali avtobus, ki je peljal naravnost na Oxford Street. Po sprehodu po tej znani nakupovalni ulici smo zavili v Regent Street in končali na Piccadilly Circusu, od koder smo se s podzemno odpravili proti domu.
[/su_note]

Kip v Londonu

Day 4

WORDS OF THE DAY: torture, a raven, to enjoy, a passenger, to fly, an airport, running through the terminal to the gate 50, to land

In še zadnji dan, zadnji ogledi, zadnja Starbucks kavica, zadnje martinčkanje ob Temzi … in zadnji selfie.
Za konec smo si ogledali še Tower of London, nato pa zadnje urice preživeli na sončku. Našli smo prvi ulični hot dog v 4 dneh in si ga za slovo privoščili kar ob Temzi. Smo lahko še bolj londonski? Tako! Po martinčkanju je bil čas za slovo od Londona, od Sharda, Temze in vseh drugih stvari, ki smo jih videli. Z vlaka smo še zadnjič pomahali Črepinji in se odpravili proti domu.

Tečajniki angleščine na kavi Starbucsks

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!

Individualni jezikovni tečaji kar 20% CENEJE !

2