Kateri-jezik-naj-izberem

Kateri jezik naj izberem?

Prvi, drugi ali nov tuj jezik?

Pri izbiri jezika se moramo najprej odločiti, ali želimo izboljšati svoj prvi tuj jezik, dopolniti katerega od drugih tujih jezikov, ali se želimo naučiti kakšnega novega.

Izpopolnjevanje prvega tujega jezika je seveda samoumevno vedno koristno in zato vseh koristi, ki jih imamo, niti ne bi naštevali.

Kaj pa jezik, ki ga sicer malo govorimo, a se pri njem nikoli nismo počutili suvereni? Naj nadaljujemo učenje tega jezika ali naj si izberemo popolnoma drug jezik, ki nam bo morda bolj koristil?

Kaj najbolj vpliva na izbiro jezika?

Marsikdo bi lahko takoj rekel: kompleksnost slovnice. Želimo morda z znanjem jezika impresionirati ljudi okoli nas? Se jezika učimo zaradi iskanja nove zaposlitve oz. zahtev v trenutni službi? Nas morda poleg jezika zanima tudi njegova celotna kultura? Si želimo že celo življenje odpotovati za nekaj časa v tujino, a nam je neznanje jezika edina ovira? Govorjenje jezika je zagotovo neprecenljiva pomoč pri spoznavanju drugih kultur ter razširjanju naših obzorij. Dejstvo je, da je jezik povezava med ljudmi in da je odgovor na to vprašanje enak odgovoru:

Kateri jezik bom aktivno uporabljal za komunikacijo, tako pisno kot ustno?

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!