Jezikovno-potepanje-Intervju-z-modnim-oblikovalcem-Marjanom-Krnjićem

Jezikovno potepanje: Intervju z modnim oblikovalcem Marjanom Krnjićem

Potovanja – popoln način za spoznavanje novih in zanimivih posameznikov, neredko pa se zgodi, da med potepanji po tujih tleh naletimo kar na ultra zanimive sonarodnjake. Tako sem lahko v londonskem Barkingu, kjer si je svoje domovanje v za londonske razmere res neverjetno dobrem (in velikem!) stanovanju ustvarila peščica Slovencev, izkoristila priložnost za kratek klepet z enim od mojih enomesečnih cimrov – ki ni nihče drug kot znani slovenski modni oblikovalec Marjan Krnjić.

Marjan Krnjić si je s svojo znamko MK Exclusive že priboril prepoznavnost v Sloveniji in okoliških državah, sedaj pa si svojo pot samozavestno utira tudi na Zahod – njegovo selitev v London in prilagajanje na novo okolje lahko že v teh dneh začnete spremljati na Youtubu, kjer bosta skupaj z manekenom Jožefom Srako svoje dogodivščine predstavila v oddaji London Overdose – za Marjana jih brez dvoma ne bo manjkalo, saj se je v London preselil, ne da bi znal angleško!

unnamed

1. Selitev v tujo državo, brez da bi znal ciljni jezik – kako je prišlo do tega, je bila odločitev za selitev težka?

Odločitev za selitev ni težka, v kolikor je v naprej dobro načrtovana. Seveda pa ti nepoznavanje jezika lahko oteži željo po selitvi.

2. Zakaj ravno London? Glede na tvoje znanje nemščine bi bila selitev v Berlin verjetno lažja.

Seveda. Vendar mi je London ljubši in ker verjamem vase, vem, da sem se sposoben naučiti tudi angleško.

3. V Londonu živiš že mesec dni, kako se privajaš na londonski način življenja? Kakšne so glavne razlike med življenjem v Veliki Britaniji in življenjem v Sloveniji?

Res je, v Londonu sem že mesec dni. London sem velikokrat obiskal že pred selitvijo, kot turist – tako da sem že prej nekako spoznal ta način življenja. Hiter je in natempiran. Kar je super. V Sloveniji je vse nekako počasi in bolj na ‘izi’.

4. Obstajajo kakšne vsakodnevne ovire, na katere naletiš kot negovorec angleščine?

Seveda. Teh je veliko. Že nakupovanje v trgovini je lahko cela ekspedicija. Hvala bogu so tukaj električne blagajne, ki ti olajšajo zadevo. (Smeh)

5. Je učenje angleščine sedaj v načrtu? Če je, nam zaupaj še, kako se ga nameravaš lotiti.

Seveda. To je nuja. Imam prijatelje, ki živijo v Londonu in ki super govorijo angleško, tako da mi bo to nekoliko lažje. Nimam še popolnoma jasnega načrta, kako se bom tega lotil.

6. Še beseda ali dve o novi oddaji, ki jo pripravljaš z Jožetom Srako – nova epizoda bo že te dni!

Da. Oddaja predstavlja in je vpogled v najino selitev in življenje v Londonu. Oddaja je tip resničnostnega show; v prvi sezoni pa naju boste lahko spremljali v skupno 12 oddajah. Mogoče mi pa uspe, da se do konca sezone naučim angleško! Oddaja je prva internetna oddaja pri nas in jo lahko najdete na Youtubu pod naslovom London Overdose!

– Z Marjanom Krnjićem se je za Jezikovno Akademijo pogovarjala Sanja Struna, učiteljica angleščine in prevajalka.

Ne zamudi poučnih in zabavnih prispevkov na našem blogu!