Angleščina za otroke: Zakaj je zgodnje učenje najboljše!

Napisal/a | 26. Sep 2019 | Blog, Nasveti

Nazaj na vse prispevke

Jezikovni tečaji za otroke so danes vse bolj priljubljeni, saj se vse več staršev zaveda, da je znanje vsaj enega tujega jezika za njihove najmlajše izrednega pomena. Predvsem angleščina za otroke predstavlja pomembno znanje, ki je v današnjem svetu prej nujno, kot pa zgolj zaželeno. Zbrali smo le nekaj razlogov, zakaj je zgodnje učenje tujega jezika nadvse priporočljivo!

Otroci lažje in hitreje usvojijo nov jezik

Ste že slišali, da se otroke včasih opisuje kot “spužve” za učenje jezika? Raziskave namreč kažejo, da obstaja “kritično obdobje” za učenje jezika, ko so naši možgani najbolj dovzetni za učenje. Tako se otroci v starosti od 7 do 8 let lahko naučijo govoriti nov jezik povsem brez naglasa, naprimer. Po tem obdobju se zmožnost obvladovanja tujega jezika postopoma zmanjšuje.

Učenje jezika je edinstvena stimulacija za možgane

Študije so pokazale, da so dvojezični ljudje boljši pri nalogah, ki zahtevajo večopravilnost in osredotočenost. Nekateri raziskovalci zato trdijo, da je najboljši način za »pametnejše« otroke, če lahko tako rečemo, da jih izpostavimo različnim jezikom, ko so še zelo zelo majhni.

Poiščite primeren tečaj za svojega otroka!

Naša vizija je učenje tujega jezika na čim bolj dostopen, oprijemljiv način, zato smo oblikovali programe učenja, ki otrokom pomagajo jezik usvojiti v sproščenem okolju, ki spodbuja njihovo radovednost in domišljijo!

Povečujejo se jezikovne sposobnosti pri otroku nasploh

Pred leti so ljudje verjeli, da bi učenje tujega jezika (medtem ko se otrok šele dobro uči maternega jezika) lahko otroka zmedlo. A nasprotno znanstveniki opažajo, da otroci, ki se učijo tujega jezika, bolje uporabljajo svoj materni jezik kot tisti, ki se ga ne. Otroci, ki se učijo tujega jezika že zgodaj v otroštvu, ponavadi tudi prej začnejo brati in do jezika razvijejo večjo afiniteto.

Tuj jezik povečuje medkulturno razumevanje

Znanje tujega jezika gre dlje od same komunikacije. Jezik in kultura sta tako prepletena, da učenje tujega jezika gradi tudi kulturno razumevanje in daje globok vpogled v to, kako drugi ljudje vidijo svet. Jezikovni relativisti trdijo, da način, kako vidimo svet, oblikuje prav jezik, ki ga uporabljamo.

Potovanja postanejo bolj zabavna

Mednarodna potovanja so vsekakor “najbolj KUL” način širjenja perspektiv in otrokom pomagajo doživeti raznolikost in lepoto sveta iz prve roke.
Prenos njihovih jezikovnih veščin v uporabo v “resničnem življenju” pa je zagotovo daleč najboljša motivacija sploh!

anglescina za otroke

Zabavno je!

Seveda je izjeeeeemno zabavno in čudovito, ko lahko s človekom govorimo v njegovem lastnem jeziku. Del zabave pri učenju tujega jezika pa vidimo tudi v odkrivanju zanimivih razlik med kulturami. Le zakaj psi v angleščini pravijo “woof”, v slovenščini “hov hov”, v mandarinščini “wang wang” in “guau” v španščini??? 😉

“Wie lieben Deutsch!”

Naši najmlajši tečajniki se učijo tudi nemško!
Brez strahu – začnemo povsem na začetku in se počasi prebijamo skozi nov jezik, ki pa otrokom kaj kmalu zleze pod kožo. 😉

tečaj nemščine

Prispevek je pripravil/a:

Tinkara Lazar
Tinkara že od nekdaj najraje potuje! Ljubši od potovanj so ji verjetno zgolj dolgi sprehodi z njenima psičkoma. Ker obožuje jezike in pisanje nasploh, verjetno ni nič čudnega, da je postala novinarka. V šoli je najraje obiskovala pouk angleščine in slovenščine, nemščine pa se je naučila zato, ker včasih Spongeboba še niso prevajali v Spužija Kvadratnika, pravi. Kot novinarka se je nekaj časa potepala po severnonemškem Hamburgu in delala za RTL Nord, a se je po letu dni vrnila domov z željo po nečem novem. Jezikovna akademija je prav to, pravi: nekaj povsem novega.