Ali veste, kaj je Cambridge certifikat? - Jezikovna Akademija

Napisal/a | 06. Dec 2018 | Jezik za kariero in posel

Nazaj na vse prispevke

Bi želeli svoje znanje angleščine potrditi z mednarodno priznanim certifikatom in si s tem povečati možnosti študija ali zaposlitve doma in v tujini?

 

Če je vaš odgovor pritrdilen, vam polagamo na srce, da se udeležite priprav na izpite Cambridge English. Izboljšali boste govorne in bralne sposobnosti ter poslušanje in pisanje v angleškem jeziku. Razširili boste tudi svoj besednjak in znanje slovnice.

 

Certifikat Cambridge stopnje:

 

Cambridge English certifikat se večinoma izvaja za stopnje B2, C1 in C2, za lažjo predstavo pa si lahko ogledate spodnjo sliko, kjer je lično predstavljeno znanje angleščine, ki ga posamezna stopnja zahteva:

Cambridge certifikat - slika 1

FCE (First Certificate in English)

 

S FCE kvalifikacijo dokazujete, da ste pripravljeni na samostojno življenje v tujini, kjer boste brez težav razumeli pogovore okoli vas in se z domorodci tudi z lahkoto pogovarjali v njihovem nativnem (angleškem) jeziku.

 

CAE (Cambridge English: Advanced)

 

Certifikat CAE je že naprednejši in zahtevnejši od FCE. Z njim dokazujete, da lahko razumete že širšo paleto zahtevnejših in daljših besedil, uporaba angleščine pa je na profesionalnem nivoju.

 

CPE (Cambridge English: Proficiency)

 

Ko enkrat opravite CPE certifikat, dokažete, da z vami ni šale. Vaše znanje angleščine je izjemno in prefinjeno, primerljivo z znanjem nativnih govorcev.

1. Mednarodno priznan certifikat

 

Cambridge certifikati so mednarodno priznani in potrjeni s strani University of Cambridge. Opravljate jih lahko v 2.800 izpitnih centrih, v skupno 130 državah, več kot 52.000 centrov pa je registriranih za priprave na certifikat.

2. Izboljšajte komunikacijske sposobnosti

 

S pripravo na Cambridge izpit boste izboljšali komunikacijske spretnosti, ki vam bodo prav prišle v življenju, pa naj bo to za prosti čas, delo ali študij. Pri dotičnih certifikatih namreč ne gre le za suhoparno učenje slovnice, temveč za splošno razumevanje angleščine, ki se jo je lahko prav zabavno učiti!

3. Motivacija

 

Če ste se v preteklosti tečaja angleščine že udeležili in dosegli stopnjo B2, imate torej znanja dovolj za tekočo komunikacijo v angleščini. Čas je za naslednji korak. Priprave na izpit za certifikat Cambridge bodo vaše znanje angleščine povzdignile na višjo stopnjo.

4. Izstopajte iz množice

 

Vsi vemo, da dandanes službe ne ležijo na cesti, ko pa se že kakšna najde, so razgovori zahtevni, konkurenca pa neizprosna. Veliko vaših konkurentov se bo pohvalilo z znanjem angleščine, vi pa jih boste s Cambridge certifikatom lahko odpihnili.

To pa še ni vse, s certifikatom boste popestrili svoj CV, delodajalcu pa pokazali, da ste pripravljeni posvetiti čas izboljšanju svojih profesionalnih veščin in dokončati, česar ste se lotili.

5. Certifikat priznavajo tudi univerze

 

Kar 99% svetovnih univerz priznava Cambridge CAE in CPE certifikata. Če vas zanima študij v tujini, je torej to vsekakor dobra novica za vas.

6. Rok veljavnosti: za vedno!

 

V nasprotju z drugimi izpiti, kot je na primer IELTS, Cambridge izpiti nimajo omejenega roka veljavnosti. Ko enkrat izpit opravite, velja za vedno. Pazljivi bodite le pri vpisu na tuje univerze, saj imajo nekatere pogoj, da ste Cambridge izpit opravljali pred manj kot tremi leti.

Priprave na pridobitev certifikata Cambridge

Še zanimivost: ali ste vedeli, da smo bili leta 2017 Slovenci na lestvici uspešnosti pri izpitu Cambridge English: Advanced v svetovnem merilu na tretjem mestu? 🙂

Prispevek je pripravil/a:

Matjaž Marin
Bivši dolgolasec, ki je sanjal, da bo rock zvezda. A zgodilo se je življenje in namesto na kitaro, zdaj godi na računalniško tipkovnico, zaradi odhoda las pa pravi, da je zdaj toliko bolj načelen. Njegova strast so plačane in neplačane iskalne poizvedbe na iskalniku Google, oglaševanje na drugih platformah in marketing na splošno. Še vedno pa najde čas tudi za kitaro, šport in poredno hrano.